resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Atalanta
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 2726
    son günlerin türk spor medyasında en çok konuşulan konularından biridir nicolo zaniolo... transfer sezonu başından beridir herkes kaşıyor; ha satıldı - ha satılacak - kesin satılması lazım.. vs gibi tonlarca yorumu hem sözlüğümüzde, hem sosyal medya da, hem de spor yorumcularından/yazarlarından bolca işittik. bu süreç içerisinde hem kendisinin, hem kulübümüzün "takımda kalacak/kalacağım" açıklamaları hep göz ardı edildi. yok yok kesin satılacak - satılması lazım döngüsü gırla gitti sebebini bile anlamadığım bir nedenden... daha ağız tadıyla bile izleyememişken genel bakış açısının "satalım" olması ya da bence oldurulmuş olması (takımımızın kalite kazanmasını istemeyenler tarafından) çok can sıkıcı...

    eğer satışı yapıldıysa gerçekten, umarım kulübümüzün şartlarıyla yapılmıştır diyerek süreci biraz derinlemesine incelemek lazım ki yukarıda bahsettiğim "satalım"cı tayfa kendine pay çıkarmasın ben demiştim egosuna girmesin...

    geliş sürecinde nicolo zaniolo italya'nın yeni jenerasyon altın çocuklarından birisi, hatta belki en önemlisi... ve biz bu çocuğu avrupa için çok cüzi miktarda bir bonservisle kattık takıma. bunun başlıca sebebi roma ve taraftarlarıyla olan duygusal bağ kopukluğu oldu. bu sebepten dolayı kendi takımında forma giyemez ve hatta taraftarlarla yaşadığı gerginlikler sebebiyle şehirde yaşayamaz hale gelmiş, ağır depresyonun kıyısında gezmesiydi.

    hem bu toksik ilişkiden uzaklaşmak hem de kariyer hedefleri (ki en önemlisi milli takım) adına düzenli forma giyebileceği, taraftarlar ve takımla bağ kurup psikolojisini düzeltebileceği bir yer olan bize roberto mancini tavsiyesiyle geldi. roberto mancininin buradaki önemi italya milli takım teknik direktörü olması, yani takımı seçen kişi olduğu için sadece 5 büyük ligdeki italyanları değil özel önem verdiği nicolo zaniolo için avrupa'da esamesi dahi okunmayan türkiye ligini de takip edeceği gerçeği.

    soru: son bir hafta içerisinde ne oldu peki?
    cevap: roberto mancini italya milli takım teknik direktörlüğü görevinden ayrıldı.

    geldiği günden beri kalmak, şampiyon olmak, şampiyonlar liginde oynamak istiyorum diyen zaniolo'nun şampiyonlar liginden vaz geçmesini (eğer hakikaten gitmek istiyorum dediyse) ancak böyle açıklayabiliyorum ben... yeni italya milli takım teknik direktörü'nün daha gözü önünde, orta-alt sıra takımıyla bile olsa premier leaguede görünürlüğü bizim 6. sınıf ligimizde olmaktan daha fazla olacaktır.

    dip not: umarım haberler yalandır ve takımda kalır... haberler gerçek ise de umarım bizim şartlarımızda bir anlaşmayla gidiyordur. hepimiz biliyorduk sıçrama tahtası olarak burada olduğunu ama şöyle bir ağız tadıyla izleyebilseydik keşke.
App Store'dan indirin Google Play'den alın