• 588
    orta saha yedek üçlüsünün 6-8-10 olarak berkan- demirbay - mertens şeklinde olması gerekiyor. ideal 3'lüde ise sadece torreira var takımda. diğer yapı taşlarına olan ihtiyacımız yaklaşık 5 aydır belli olmasına rağmen hala somut adım atamamış olmamızın açıklaması yok. 500 kere yazıldı, rashica ve icardi'yi tutup birer tane 8 ve 10 alacaktık. bu kadardı. 4 ihtiyacın sadece biri karşılandı. diğer 3'ü hala duruyor. neden alındığını anlamadığım zaha ve tete de girdi şimdi işin içine. üstelik zaniolo da var. 3 yerli kuralı var.

    var oğlu var. bir maç o oynasın bir maç bu oynasın teorisi de daha ilk maçtan çöktü ki zaten olmayacağı belliydi.

    galatasaray'ın net bir ilk 11'i olmalı. büyük büyük yabancı oyuncular alıyoruz ama kullanabileceğimiz 3 yerlinin biraz kerem haricinde hiçbiri türk milli takımında oynamıyor. geniş kadroya bile girmiyor. fenerbahçe'nin cengiz ve mert'i alması bu yüzden kritik işte. aldıkları yabancıları hesap kitap yapmadan kullanabilecekler. altay, irfan ve ferdi'yi sayarsak 5 tane çok net milli takım oyuncusu var. zorlasan ismail'i de sayarsın. kaleye yabancı alacaklarını sanmıyorum artık. altay, ferdi ve mert banko oynar. cengiz de oynar. gerisini istediği gibi yazar ismail kartal.

    okan buruk sezon boyunca ideal bir 11 tutturamayacak bu gidişle. rotasyon üstüne rotasyon yapmak zorunda kalıp takımı çorba edecek. sonuç da gelmeyecek.

    kazımcan iyi performans vermeye başlamışken angelino'nun alınması yanlıştı.
    zaniolo'yu da kullanamaya başlamışken, rashica da ne olursa olsun alınacakken zaha ve tete transferleri yanlıştı.
    oliveira takımda iken üstüne kaliteli bir 8 zaten alınacakken kerem demirbay transferi yanlıştı.
    icardi'nin arkasında bekleyecek oyuncu profili için bakambu ismi yanlıştı.

    yapılan hamlelerin ciddi bir kısmı yanlıştı. hala daha orta saha arıyoruz, bulamadık gitti. ön taraf öyle şişti ki 10 numara alsan dert almasan başka dert.

    rezalet bir planlama ile sürdürdüğümüz dönemdir kısaca. bakın bunu 12 ağustos 2023 kayserispor galatasaray maçındaki iğrenç futbol için yazmıyorum ama bunun böyle olacağı kağıt üzerinde belliydi. herkes galatasaray'ın kadrosunu bölge bölge yazıp ideal bir 11 yazsın. 1000 kişiden 1000 tane farklı 11 çıkar. kimi 4-2-3-1, kimi 4-4-2, kimi 4-3-3, kimi 3-4-3... çıkar da çıkar. galatasaray'ın durumu o kadar kompleks değildi ki amk. rekorlar kıra kıra şampiyon olmuş bir takım. zaha ve tete'ye verdiğin imza parasıyla rashica'yı alırdık. angelino, bakambu ve mustafa'dan gelen parayla orta saha ihtiyacına bakardık. icardi'yi zaten her türlü alacaktık. bitti gittiydi.
    hadi zaha'yı aldın. zaha'yı aldığına göre kerem'den memnun değilsin, peki. e o zaman 11'e koyacağın 3.yerli nerde? oynayan yerli yerine aldığın her yabancı için oynayan bir yabancı yerine de yerli alman lazım. bu vesileyle nelsson'u satıp yerine neden bonservissiz çağlar'ı ya da merih'i düşünmüyorsun. neden mert transferini lastik gibi uzatıp üstüne de alamayıp rakibin aklına getiriyorsun. ben eminin biz mert'i bu kadar dillendirmesek fenerin aklına bile gelmezdi..

    hala de paul, paredes vs havada uçuşuyor. evet çok da lazım bize orta saha. ama kardeşim yerli yok yerli. en yetenekli yerlim dediğin kerem aktürkoğlu her maç rakibe 3-4 tane net kontra şansı veren top kontrol etme özürlüsü biri. en yetenekli yerli oyuncun bu senin. allah'tan abdülkerim ciddi bir standart tutturdu da onda sıkıntı yaşamıyoruz. bence kazım da müthiş gidiyordu onun da önünü kapattık. sıkıysa sadece senelik maliyeti 5 milyon euroyu bulan angelino'yu oynatma şimdi. sıkıysa zaha ve tete'yi oynatma şimdi. bu adamlar buraya kulübede beklemeye gelmedi herhalde. o kadar kıyametler koptuğuna göre. daha morutan gitmesin kalsın diyenler vardı.

    valla bu işi düzeltmenin keskin kararlar almak dışında bir çözümü yok. neyse hala 1 aylık zamanımız var.

    nelsson, dubois, midtsjö, oliveira, morutan ve yunus satılmalı. bana kalsa zaniolo'yu satmam, rashica'yı alır 10 numaraya kaydırırım. merih'i mutlaka alır sol beke dr kazımcan'ı yerleştiririm.

    muslera
    boey merih abdülkerim kazımcan
    torreira transfer
    zaniolo rashica zaha
    icardi

    benim hem ligde hem de avrupa'da ideal 11'im olurdu. ihtiyaç halinde kaan'ı sağ bek rotasyonunda değerlendirdim. ek olarak, günay, emin, angelino, berkan, kerem, mertens, barış, tete, kerem, halil, bakambu ile de geniş rotasyonumu oluştururdum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın