• 662
    bence çok da abartmaya gerek yok. bir takım puan kaybedebilir, kötü oynayabilir, motive olmayabilir hatta şampiyonluk da kaybedebilir. önemli olan istikrardır. son 10 yılda 5 şampiyonluk aldı galatasaray. bu gayet iyi, eğer bu başarının yanında avrupa'da da başarılı olunabilseydi ben tatmin olurdum. gelecek 10 yılda da en az beş şampiyonluk ve avrupa'da daha istikrarlı bir galatasaray ilk hedef olmalı. öyle 3 tane transfer yapıldı diye kupa kazanılacak olsa psg, manchester city toplardı avrupa kupalarını ama biri seneler osnra aldı, diğer zaten sanıyorum final göremedi daha şampiyonlar ligi'nde.

    ayaklarımızın yere basması konusunda da iyi bir maç oldu. bazı taraftarlar çok fazla transfer odaklı bence. o gelse şampiyonuz, bu gelse avrupa kupası alırız. bırakın futbolu, 5 kişilik basketbolda bile en iyi kadroyu kuran şampiyon olamıyor ki orada bir yıldızın oyuna etkisi futbola kıyas ile çok çok daha fazla. çünkü çok daha fazla kez topla oynuyor, çok daha belirleyici oluyor hücumun, oyunun akışında.

    biraz sakin kalıp oyuncuları linç etmeden, hocaya gereksiz sallamadan sakin sakin yorumlayalım, ne oluyor ne olmuyor diye. bence her şeyden önce, bu maçtan da önce yanlış bir planlama yapıldı. hala düzelme şansımız var ama zaman daralıyor.

    geçen sezon bu takım özellikle belirli bir periyotta gayet iyi futbol oynayarak şampiyon oldu. geçen sene takımda dubios'u sağ bek olarak düşündüğüm için tek bir sol bek vardı. oraya takviye yapıldı. yapılan takviye çok hücumcu bir takviye. okan hoca onay verdiyse oyun planı ona göredir bir şey diyemem ama ben olsam sağda boey gibi tempolu bir bek varken sola hücumu ikinci planda tutup savunması, tekniği ve oyun kurma becerisi yüksek birini alırdım. yine de hocanın tercihidir kaldı ki büyük takımların iki beki de hücum yapar zaten, okan hocam bunları düşünerek angelino'yu aldırmıştır bence ve savunma zaafiyetini de nasıl çözeceği ile ilgili illa ki fikirleri vardır.

    ikinci temel eksik orta sahaydı. sergio oliveira bazı maçlarda iyi de oynamış olsa galatasaray taraftarı o bölgede biraz daha ekmeğini taştan çıkaran bir oyuncu istiyordu. oliviera biraz daha hazırcı bir oyuncu. her şey hazır olacak, o topu rakip kaleye yüzü dönük alıp dağıtacak. yanında torreira varken tabii daha iyi oliveira da ancak o zaman torreira'nın yokluğu düşünülerek torreira benzer birini almalıydık illa oliveira ve benzeri profilde oyuncularla devam edeceksek. çünkü belli ki okan hoca bunu istiyor o bölgede. ancak torreira'yı değil oliveira'yı yedekledik. bence hata yaptık. dediğim gibi bence ya torreira 'yı yedeklemeli ya da oliveira profilinden daha farklı birini almalıydık.

    forvet konusunu çözdük. icardi, bakambu, halil türkiye için de avrupa iiçin de gayet yeterli forvetler. senin bütçen belli nihayetinde.

    kaleye iyi bir türk yedek lazımdı o da alındı. stoperlerin ben yeterli olduğunu düşünüyorum. hatalar yapacaklar ama böyle gelişecekler, nihayetinde bizim de rakibimiz bayern, m. city, real madrid değil. nelsson ya da abdülkkerim'i yedeğe atmaktansa onlarla oynamayı tercih ederim ben.

    kale tamam, stoperler tamam, forvet tamam ama orta saha bence net eksik. ayrıca geçen sezon takımın dengeli bir oyun oynamasında başrolde yer alan m. rashica mutlaka alınmalıydı. bu öyle boş bir rashica hayranlığı değil. istatistik oalrak adam zaewn geçen sezon takımın en üretken 3. hücum silahıydı icardi ve kerem'den sonra. gol ve asist syaısı toplamında mertens'in önündeydi rashica ama bunun ötesinde hatta savunma yardımının da ötesinde topa basıp set oyunu oynayabilen bir adam. ben asıl bu sebeple istiyordum onu çünkü bizde kerem, zaniolo, barış, yunus topu alıp gideyim diye düşünen oyuncular.

    zaniolo gereksiz bir transferdi. bakın çok iyi, çok yetenekli bir futbolcu olabilir. bir yatırım ise, kar getirecekse iyi de bir transferdir ama oyun profili bizim oynadığımız oyuna hiç uymuyor. oyun değişecekse belki de yıldızı olur takımın zaniolo onu bilemem ama bu oyunda oraya lazım olan rashica profilinde biridir. çünkü zaniola da alıp gideyim diyen ber adam.

    yaşlarının genç olduğunu düşündüğüm bazı arkadaşlar zaniolo konusunda çok heyecanlılar ama futbol isimlerle oynanmıyor işte bu yazının başında vurguladığım gibi. zaniolo'ya uygun bir oyun planı yapılabilir mi? yapılabilir kesinlikle. ancak ben geçen sene sonuç veren oyun ile devam edilmesini ve sadece kalitenin yukarı çekilmesini isterdim. zaniolo satılsın demiyorum, ana satılırsa çok etkilenmeyiz çünkü bu maçtaki kötü görüntünün sebebi zaniolo'nun olmaması değildi.

    dürüst olalım rahsica yoktu ondan kötüydük de diyemem. genel olarak kötüydük. bazen olur böyle. motive olamazsıın uyum sorunu olur, rakip çok konsantre olur vs. vs. ama gördük kü isimler değil takım kazanıyor şampiyonluğu. henüz iyi bir takım görüntüsünde değiliz. en büyük eleştirim de buna. şampiyon bir takım nasıl bu kadar yeniden yapılanmaya giden bir takım havası verir aklım almıyor, bence en büyük eleştiri bu noktada olmalı. şampiyon kadrodan bir tek rashica gitmiş, ona rağmen sanki yeni kurulan bir takım havasındayız.

    zaha'yı unuttum, çok yetenekli kerem'den daha yetenekli, kerem kesilsin diyecek halim yok, kerem'i beğeniyorum ama çok aynı bölgenin oyuncuları gibiler. teknik ekip aldırdıysa sanırım bir düşünceleri de vardır zaha kousunda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın