resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 1389
    box-to-box ortasaha oyunun ik yönünü de oynayan demek değildir. box-to-box iki ceza sahası arasında gidip gelen en başta çok yüksek kondisyona sahip ingiliz tipi orta saha oyuncusudur.

    sanılanın aksine rijkaard sisteminde orta saha oyuncularından box-to-box özellikler istemez. total futbol bir pozisyon oyunudur. alanı parsellemek ve pozisyon almaktır tüm oyunculardan beklenen, böylece kimse iki ceza sahası arasında koşmak zorunda kalmaz.

    bilmeden atıp tutuyoruz, böyle box-to-box mı olur napıyor bu elano falan diye? dostum yok öyle bişi. elano bizim ön liberolarımızın kabızlığının çözümü için alındı. ta alındığı günden itibaren söyledim. rijkaard ın kafasında ki orta saha üçlüsü topal-elano-arda dır diye.

    topal defansif orta saha uzun boyu ve bacaklarıyla havadan yerden topları kapıcak. elano ara köprü olacak. arda ise forvet arkasını toparlıcak. şimdi siz o çok muhteşem barcelona ya baktığınızda ınıiesta ve xavi nin aynı işi yaptığını mı düşünüyorsunuz.

    biz elano yu xavi gibi kullanmaya çalışıyoruz, ama elano xavi gibi 11 yaşından itibaren aynı topu oynamadığı için alışmakta zorlanıyor. bir de rijkaard ın bütün sene süren denemeleri vardı, iki defansif yanında elano falan. tabi olmadı. neden çünkü elano driplingi olan bir adam değil. xavi gibi, ama iniesta(arda) gibi değil.

    elano defansif görevlerini fazlasıyla yerine getiriyor, ofansif olarak çok gözükmemesinin nedenini ancak şöyle açıklayabiliriz. galatasarayın hücum yaptığı maçlarda top zaten elano ya kadar düşmüyor. bekleri ve kanat oyuncularını deli gibi atağa çıkardığımız için oyun hep kanatlarda ya da hep forvette. orta sahada ise arda da toplanıyor.

    daha dirençli maçlarda elano nun yaptığı işler daha çok göze batar çünkü savunma topu çıkarmak için elano ya daha çok ihtiyaç duyuyor.

    1-2 futbol terimi öğrenip, barcelona yı izleyince yorumcu olunmuyor. rıdvan a laf atıyoruz, biz de daha çok rıdvan türemiş yahu gördüklerini bile anlamıyor insanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın