• 7930
    takımımızın yereldeki en büyük rakiplerinden birisi.

    çok fazla detaylı bir analiz yapabilme durumum yok, ancak kendilerinin kadro açısından ciddi eksiklikleri var. bu yüzden bizim geçen sene yaptığımız gibi transfer yapmak zorundalar. ancak, halen ciddi eksik bölgeleri mevcut. kale ve defans bölgesine ciddi takviyelere ihtiyaçları var. her ne kadar ismail kartalın takıma verecekleri stabil ve belli olsa da, ön tarafta tadic'in yönetimine ihtiyaç duyacaklar. benim anladığım kadarıyla orta saha ve ilerisi taraf, zajc- ismail- (mert hakan)- fred- sebastian szymański (kopya çekerek yazabildim tabii * )- cengiz (kent) - tadic-dzeko gibi olacak.

    cengizin avantajı onlar için şu olacak. kaleciye yabancı getirebilecekler, zira ne altay ne de irfan can ile fb'nin şampiyon olma ihtimali yok, getirebilecekleri kaleci kim olur, livakovic nasıl performans verir, ayrı konu. ama, ferdi-serdar aziz (mert müldür)- cengiz üçlüsünü sahaya koyabildikleri durumda en azından milli takımda 11 oynayan iki adamı sahaya sürebilecekler, bu da yabancı konusunda ellerini rahatlatacak. serdar azizin arıza yaptığı durumda ise yerli tercihi büyük ihtimal ismail olacak, ismail-ferdi-cengiz de onları en azından bu dönem idare edebilir. bizdeki en büyük sorunlardan birisi kerem-apo'nun yanına koyacağımız üçüncü oyuncu. kerem demirbay kağıt üstünde en optimal çözüm gibi dursa da, oraya net bir transfer yapacağımız aşikar.

    en büyük defektleri ise dzeko. bu dönem bizim yapabildiğimiz gibi icardı arkasına yedek kalmayı sorun etmeyecek bakambu gibi bir adamı batshuayi arkasına çekselerdi, çok daha net bir forvet hattı olurdu fenerbahçenin. kaptanlık+10 numara+ 5 milyon euro gömdüğün bir adamı yedek bırakamazsın, bu adamdan da şampiyonluk katkısı alamazsın.

    ancak dzeko arkasındaki üçlü hattın gol katkısının ciddi yüksek olacağını tahmin ediyorum. tadic ve özellikle kenti ben açıkçası çok beğendim. sezon içinde çok gol katkısı yapabilirler. geçen seneden en büyük farkı daha lider karakterli oyuncularının olması. zira hem tadic, hem de dzeko bu işi iyi becerebilirler. geçen sene tam bir kaos vardı, hepimizin bildiği gibi.

    ben bu sene fenerbahçenin yine şampiyon olamayacağını düşünüyorum. stoper hattı ve kaleye ciddi takviye yapmaları gerekiyor, buna ek olarak bizim olası şl veya avrupa ligi performansımız da önemli. her ne kadar takım bizde kalabalık gibi görünse de 11 ile yedekler arasındaki ciddi kalite farkı ilerleyen dönemlerde sorun olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın