resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 1384
    (bkz: gheorghe hagi vs alex de souza) başlığında, herhangi bir fenerbahçeli ile yaptığı alex konuşmasında balkanların gördüğü en büyük futbolculardan hagi'yi savunma işi kendine düşmüş gibi "istatistikler mini etek gibidir; çok şeyi gösterirler ama asıl göstermesi gerekenleri göstermezler" diye cevabı yapıştıran yazarların elano blumer için "al la işte adam ne asist yapıyor ne de gol atıyor. nerde bunun büyük oyunculuğu" dediğini gördük. hayırdır hacı, overall rating bölümü nerede bu işin?

    "sen kimsin lan?" ben sadece objektif, daha objektif, daha daha objektif olmaya çalışan bir insanım. biraz daha objektif olmak için tüm servetimi vermesem de iki dal sigara verebilirim. herkesten de biraz da olsa objektif olmasını beklerim. objektiflik mini etek gibidir, birazını eksik tuttun mu hemen dikkat çeker ve birisi söyleyeceğini söyler.

    biri bana lütfen açıklasın, madem istatistikler bir oyuncuya "kötü" demek için yeterli, o zaman neden "hagi alexten daha büyüktür" diyoruz? ya da futbolcu değerlendirmesinde istatistiği en önemli veri olarak kabul etmiyorsak, hagi'yi kendimizce bu yolla aklıyorsak, elano'nun neden istatistik üzerinden eleştirildiğini açıklasın.

    yoksa önümüze iki yol çıkıyor: ya istatistikler gereği alex'in hagi'den büyük bir oyuncu olduğunu kabul edeceğiz, ya da elano blumer'i tek gol ve tek asistle oynadığı için eleştirmeyeceğiz. ikiyüzlü davranmaya gerek yok, ya birini seçelim ya birini.

    söyleyeceklerim bunlar.

    edit: rijkaard'ın elcağızına sağlık, benzerini daha önceden yazmış: (bkz: #220124)
App Store'dan indirin Google Play'den alın