resim
Hasan Gökhan Şaş
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:-
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 2587
    galatasaray’da “efsane” kavramının yabancılara ne kadar kolay verilip özkaynak futbolcularımızdan ise ne kadar esirgendiğini gösteren eski futbolcumuz/eski yardımcı antrenörümüz.

    bu konuda herkesin fikrine saygı duyuyorum. tenkit amaçlı yazmıyorum. sadece bana garip gelen bir mesele var. galatasaray’da 2-3 sezon kalıp 2 sezon şampiyon olan ve dolgun yıllık ücretlere imza atan (başka türlü bu ülkeye gelmiyorlar, farkındayım) pek çok futbolcuya laps diye efsane diyoruz. hasan şaş gibi (bence tartışmasız efsanemizdir) isimlere ise efsane demekte tereddüt ediyoruz. bunun sosyolojik bir açıklaması var aslında ama sözlüğün ilgi alanı değil.

    bu vesileyle şunu ifade edeyim, ben galatasaray’da şişkin yıllık ücretler kazanan (3-4-5 milyon eurolar) ve buraya en yüksek maaşı biz verdiğimiz için gelen herhangi bir yabancı futbolcuya efsane diyemiyorum. isterse 3-4 şampiyonluk alsın efsane derken bir durup düşünüyorum. maalesef benimki de belki sıkıntılı bir bakış açısı. fakat benim için efsane kavramı, fedakarlıkla eşdeğer bir şey. maaşı gecikince ihtar çektiğini duyduğum adamlar şampiyon oldu diye ben ona efsane deyince aylardır maaş alamayıp takımı şampiyon yapan bazı isimlere haksızlık etmiş oluyorum.

    hasan şaş özelinde efsane futbolcu kavramına bakış açım budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın