• 28
    sözlükte yazılanlardan anladığım kadarıyla bazı anlaşılmayan durumlar var sanıyorum bu gelire dair. elimden geldiğince açıklamak isterim:

    öncelikle play off aşamasına kaldığımızı söyleyebiliriz. uefa play off'da elenen takımlara teselli ikramiyesi olarak 5 milyon euro veriyor. ama biz bunu değil, gruplara kalmak istiyoruz elbette. o zaman bu 5 milyon euro yok.

    gruplara kalırsak herkesin bildiği gibi 15,64 milyon euro ayak bastı parası var.

    bunun yanında katsayı geliri denen bir husus var. takımların son 10 yılda avrupa'da gösterdikleri başarıya göre gelir dağıtılıyor. galatasaray gruplara kaldığı takdirde buradan yaklaşık 8 milyon euro net daha kasaya koyuyor. bu garanti. eğer kopenhag elenirse 1, dinamo zagreb elenir veya men edilirse 1 milyon euro daha toplam 10 milyon euro'ya kadar çıkabilir kat sayı gelirimiz.

    kat sayı gelirini 2-3 yıl önce çok yükselten uefa parayı market geliri kısmından kıstı. buradan yaklaşık 9-10 milyon euro kazanan türkiye temsilcileri artık ortalama 2 milyon euro kazanıyor.

    yani gruplara kaldığımız takdirde toplamda 26-28 milyon euro arası bir parayı garanti olarak kasamıza koyacağız. her galibiyet 2.8 milyon euro, her beraberlik 900 bin euro. 7 puan toplasak tamamen farazi konuşuyorum, 6.5 milyon euro para eder. kısaca orasından tut, burasından tut, anormal durumlar olmadıkça gruplara kaldığımızda kasamıza 30-35 milyon euro arası bir girecektir en az. maç adedinin artması sebebiyle tribün ve store hasılatı, maç günü gelirleri vb diğer gelirleri hiç hesaba katmıyorum. gruplara kalırsak en olağan senaryoda bile 1 milyar tl kasaya giriş olacak gibi görünüyor. gayet güzel.

    son olarak belirtmek gerekir ki bu şuan ki futbol takımı harcamalarıyla artık istek değil ihtiyaç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın