• 7916
    önümüzdeki 10 yıl içerisinde türkiye’nin 3. büyüğü olacak. hem başarı hem de taraftar sayısı bakımından. bu durumun farkındalar ama bunu değiştirmek için bir şey yapamıyorlar.

    90’larda ege bölgesinde ilkokuldayken fenerbahçeli sınıf arkadaşlarım çoğunluktaydı. şöyle oran vereyim, 20 öğrenciyiz diyelim, 12 tanesi fenerbahçeli, 5’i galatasaraylı, 3’ü beşiktaşlıydı.

    üniversite zamanı staj yaparken meraklı öğrencilerimle futbol sohbeti esnasında ortalama 20 öğrenciden 10’unun galatasaraylı, 7 tanesinin fenerbahçeli, 3’ünün beşiktaşlı olduğuna şahit oldum.

    bunda 90’lardan başlayıp 2000’lerde devam eden bir galatasaray dominantlığı etkindi. şu an misal bir sınıfa sorsak 20 öğrencinin 15’i galatasaraylıdır, 3’ü beşiktaş, 2’si fenerlidir. gitgide düşüyor taraftar sayıları. 10 senedir şampiyon olamamışsın, şampiyonlar ligine en son gittiğin zaman osmanlı devleti ayaktaymış, en ateşli taraftarlık evresi saydığımız 10-40 yaş arası dönemde, son 30 senede 7 kez şampiyon olabilmişsin, beşiktaş seni geçmiş, ezeli rakibin zaten seni 2’ye katlamış. kim seni niye tutsun allah aşkına?

    idol oyuncu da getiremiyorlar üstelik. ortega, alex, carlos, anelka’lar 2000’lerin başı transferleri. o zamandan beridir formana ism yazdıracak adam getirememişsin, yokluktan mert hakan’a komutan demişsin, allah aşkına kim seni niye tutsun? daha son dakika kaçırdıkları şampiyonluklar, şike davaları falan yazmıyorum bile.

    beşiktaş bile arada q7, pepe, abu, talisca, ghezzal gibilerini getirdi, bize hiç girmiyorum bile. bir tane bile örnek baba adam alamaz mısın ya. bi tane ulan. yıldız diye getirdiğin adam senden soğuyup siyasete soyundu aq, bir de doğuştan fenerbahçeliydi bu adam düşünün.

    neymiş, florya’nın kalbinden adam alırmışsın, nah alırsın afedersin. sıkıyosa al muslera’yı, mertens’i, torreira’yı, zaniolo’yu, icardi’yi. hadi onları geçtim, onları zaten alamazsın da bizde şu an gitmesi gündemde olan oliveira’yı bi almayı denesene bakalım adam napıyo sana, ki o oliveira sende direkt oynar, maradona muamelesi görür. yerinde oynattığın adamlar zajc, mert hakan aq.

    florya’nın suyu diye burda dalga geçiyoruz ama gerçek bu durum. onyekuru ve belhanda’nın yaptıklarına bak, hadi onlar manyak diyelim de senin 2 ay salça olduğun zaha’yı drogba arayıp florya’ya getiriyor. drogba diyorum alooo. dünyada türk takımların toplamından daha ünlü bir figür bu adam. rihanna bile yanına gidip “bakın yanımda kim var” diye foto çektiriyor adamla. bu adam, hiçbir menfaat gözetmeden imparator’a doğum günü videosu hazırlıyor, gidiyor transferde yardımcı oluyor. adamın bizimle işi kalmamış ama böyle şeyler yapıyor. bir tane topçun var mı senin böyle? efsanen alex bile sikindirik bet reklamı uğruna sizle taşşak geçti. karşılaştırdığın hagi, florya’ya geldi geçen sene, imparator’un yapımı için florya’ya gelip popescu ile antrenmanı izledi. aslanlar gibi konuk oldu, videosu yapıldı. hagi’nin böyle şeylerle uğraştığına hiç şahit oldunuz mu? bi bet sitesi gelecek, üç kuruş para için galatasaray taraftarı üzerinden hagi’den prim yapmasını isteyecek öyle mi? hagi öyle bi siktir çeker ki adamlara, sesi romanya’dan türkiye’ye gelir ki hagi dediğin adam paragözlükte alex’e tur bindirir. o bile tenezzül etmez böyle şeylere.

    daha bunun melo’su var, sneijder’i var, bi ton adam var. yarın bu adamlar da transferde rol oynayacak. mata bize gelecek diyolar, gelmezse bile ilerde bizim için çalışacak, göreceksiniz.

    çok fazla uzattım farkındayım ama dediğim gibi, bi 10 sene sonra hem başarı hem de taraftar sayısı bakımından 3. büyük olarak tarihteki yerlerini alacaklar. gidişat onu gösteriyor. yiyosa karşı çıksınlar söylediklerime göreyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın