resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6947
    yaşı yetenler hatırlar. galatasaray kariyerini fatih hoca'nın ilk sezonuna benzetiyorum. ikisi de ilk sezonuna sıkıntılı başladı. hatta fatih hoca ali sami yen'de fb'ye 4-0 yenilmişti. ama ikisi de kasım ayına geldiğinde takımı toparladı ve şampiyon oldu. ertesi sezon ilk maçta yine 0-0 berabere kaldı takım yerden yere vuruldu.

    ertesi sezon şampiyonlar liginde başarı gelmedi. burada okan hoca da başarısız olacak demiyorum. o zaman da fatih hoca için hala bugün okan hoca için olduğu gibi kulüp içinde ve dışında yetersiz olduğu konuşuldu. sonra yine şampiyon oldu. sonra yine ve yine... son sezonunda da uefa kupası.

    o zamanın maddi şartları, yabancı kuralı, futbolun bugün oynanan futbolla alakası olmaması gibi nedenler okan hocadan beklentiyi yükseltiyor elbette.

    okan hoca ne olursa olsun türkiye liginde şampiyon olmak zorunda. benim için şampiyonlar liginde çeyrek final oynamaktan önemli lig şampiyonluğu. çünkü şampiyonlar ligine giriş için güncel rakam 31 milyon euro. sen 2 sezon burada olursan mali olarak da güçlü bir takım olursun ve en kötü 2 sezon sonra orada da başarı gelir ve duble yaparsın.

    elindeki kadro (8 numara da gelirse) hem lig hem de avrupayı götürecek kalibrede bence. kaldı ki doğru kadro tercihleriyle bu ligi silip süpürmesi gerek. şampiyonlar ligine gidilirse de benim için gruptan çıkmak başarı. bu sene gruptan çıkmak demek giriş ücreti 31 milyon + (en az 2 galibiyet 2 beraberlik hesabıyla) kabaca 40 milyon euro gelir demek. bu başarıyla gelen ülke puanı sonrası muhtemelen seneye lig şampiyonu da direkt şl'ye gideceği için gelir istikrarın da olacaktır.

    bu nedenle okan hocanın asıl hedefi ligi şampiyon bitirmek ve avrupa'da da gruptan çıkıp sonrasında gidebildiği kadar gitmek olmalı.

    yazının başında söylediğim gibi. fatih hoca ikinci sezonunda ligi şampiyon bitirmişti. okan hoca da ligde iyi gittiği sürece avrupadaki maçların çok başını ağrıtmayacağını bilerek hareket ederse galatasaray'da ömrü uzun olacaktır. bu demek değildir ki şampiyonlar ligini salsın. hayır, tam tersi o dengeyi kadro anlamında gözetebilirse ve iyi motivasyon sağlayabilirse hem biz hem de o mutlu olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın