• 1
    sosyal medyada son günlerde taraftarlarımızca çok sık yapılan kıyaslama. ben bu ikiliyi kıyaslamak yerine 2022-2023 sezonunda şampiyonluğu getiren sağ kanat rotasyonumuzun futbolcuları olarak anacağım. ancak kıyaslamak gerekirse;

    nicolo zaniolo bence potansiyel dünya yıldızıdır. bu sezon şampiyonlar liginde 5 gol 3 asist gibi bir istatistik yapıp sene sonu dünyanın en iyi takımlarından birine 40-50 milyon euro'lara gitse kimse şaşırmaz. ama mesela yedek kaldığı bir maçta oyuna giremediğinde formayı bırakıp soyunma odasına gitse veya oynadığı bir maçta durduk yere kırmızı kart görse de kimse şaşırmaz. altyapısından yetiştiği roma kulübüyle ve taraftarlarıyla yaşadığı malum. bir bakıyorsun istanbulspor maçında kırmızı kart görüyor bir bakıyorsun fenerbahçe'yi paramparça ediyor. kötü oynadığında 2/10 ama iyi oynarsa da 9/10 katkı verecek bir futbolcu.

    milot rashica ise bence şu an prime dönemini yaşayan bir futbolcu. yine şampiyonlar liginden örnek vereceğim. mesela şampiyonlar ligi gruplarında 0 gol 1 asist gibi bir istatistik yapsa da kimse şaşırmaz ama eminim herkes der ki bu maç rashica 50 km falan koşmuştur. yedek kalsa problem etmez, oynadığında elinden gelenin sonuna kadar verir. takım oyununu işleten çarklardan biridir ki 14/14 serimizin rashica'nın 11'e girmesiyle başlaması da büyük kanıtı. ama rashica size ghezzal gibi sneijder gibi feghouli gibi şampiyonluk aldırmaz ama şampiyonluk aldıran oyuncuya yardım eder. kötü oynarsa 6/10 iyi oynarsa 8/10 oynar belirli bir standardı vardır.

    bana göre şu anki oyun sistemimize rashica daha çok uyuyor. gerisi okan buruk ve yönetimin tasarrufu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın