• 2124
    bence maç günleri sözlük daha "sade" hale getirilebilir. arada bir ben de yapıyorum çok duyguya kapılıp maç başlığına veya oyuncu başlığına bir şey yazmak istiyorum ama herkes istiyor. 1 kişi değil; 50 kişi, 100 kişi. sonuç? bir daha adını sanını duymayacağımız oyuncu hakkında sadece maç günü girilen 50 entry. toplam kariyeri boyunca 5 entry girilmiş. maç günü girilen 50 entryden 3 tanesi 5 tanesi faydalı güzel yazılmış oluyor ama geri kalanları birbirinin aynısı. 3-4 farklı kalıp var herkes başka kelimelerle yazıyor. ya da galatasaray futbolcusu hakkında 50 sayfa entry girilmiş ama 48i maç günlerinde. girilen entryler:
    entry 1: berbat oynuyor berbat.
    2: adını duymadım bugün.
    3: en faydalı oyuncu.
    4: muhteşem bir gol attı/kolay gol kaçırdı/basit gol yedirdi.

    bunlar yazılmasın demiyorum, hatta arada benim de yazdığım oluyor kendimi kaptırıp. ama sonra bakınca boşuna kalabalık gibi gözüküyor.

    bu kirlilik ve kalabalığın önüne geçmek için bence maç künyesine bir maç alt başlığı veya konu başlığı kısmı eklenebilir. o başlığa tıklandığında ayrı bir başlık açılır ve maçla alakalı öznel spesifik düşünceler temenniler yorumlar o başlığa yazılabilir. maç konu başlığına sadece maçtan önceki gün, maç günü ve sonraki gün entry girilebilir. eğer sadece bir oyuncu hakkında yazılacaksa yine o maç alt başlığına girilir ama entrynin başına ve sonuna "#oyuncu ismi" "#takım ismi#" ya da "#hakem ismi" benzeri etiket koyulabilir.

    örneğin:
    "15 mart 2024 galatasaray bilmem kim maçı"
    bu maçın ana başlığı olur. maçla alakalı istatistikler vs burada olur.

    entry1: 3 gün kalan maç

    entry2: ilk 11: muslera boey....

    entry3: ilk yarı 3-0 üstünlüğümüzle bitti.

    entry4: tarihte bugün. galatasaray'ın 3 sene önce ezici bir oyunla şl yarı finaline yükseldiği maç.

    maç künyesinde yer alan ve sallıyorum konu başlığı denen yere tıklandığında ise şöyle ayrı bir başlığa gider. sadece önceki gün, o gün ve sonraki gün entry girişine açık olur.

    "2 ağustos 2023 galatasaray zalgris maçı konu başlığı"

    örnek entry1: "5-0 kazanmamız gereken maçı kötü bir oyunla 1-0 kazandık. bir an önce transferler takıma katılmalı. tam performans için 5 haftaya ihtiyaç var..."

    örnek entry2: dakika 70 olmuş hala değişiklik yok. okan hoca icardi'yi sokmak için maçın bitmesini bekliyor galiba.
    gibi vs vs.

    veya sadece spesifik biri ile ile alakalı girmek istiyorsam:
    "#nicolo zaniolo
    sakatlığından dolayı maçta olmadığını açıkladı okan hoca az önce.
    #nicolo zaniolo

    aynı normalde sol framede gözüktüğü gibi bir yerde bu etiketler ve o etiketlerle kaç entry girilmiş maç künyesinin olduğu yerde yazabilir. etikete tıklandığında ise sadece o etiketle yazılan entryler sıralanabilir.

    evet ben de yapıyorum bazen ama çok karışıyor hepsi birbirine. 500 tane entry yarısı birbirinin aynısı. bunu engellemek imkansız, insanlara yazmayın diyemexsin ama daha toplu bi şekilde olabilir. gecenin bu saati hafif de çakır bi kafa ile sesli bi beyin fırtınası yapmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın