• 7687
    her şey yolunda olduğuna göre biraz şeytanın avukatlığını yapalım. sportif başarılar gelir geçer; kurumsal yapı baki kalır. 13. tamamladığımız süper lig 2021-2022 sezonu sonrası şampiyon olup yıldız transferlerle coşunca geçmişi unutuverdik. uefa kupasını kazandıktan sonra başarıyı gelire dönüştüremediğimiz yıllarda gelen hüsran ve ibrasızlık kabusu dün gibi... galatasaray kurumsal yapısı sayesinde her seferinde yeniden ayağa kalktı. fener ve beşiktaş'a göre bizim farkımız geleneğimizin başarısızlığa gösterdiği refleksti. şimdi önümüz açık ama görüyoruz ki gstv ve galatasaray store'un atıl yapısı mevcut düzeye yakışmıyor.

    beşiktaş'ın süper lig 2016-2017 sezonundaki "barcelona olduk" yanılgısına kapılırsak mevcut kur düzeninde biz de yanarız. zaha, icardi, angelino ve konuşulan diğer yüksek bütçeli transferlerin yükünü kısa vadede sportif başarı, uzun vadede bütün kurumsal yapılarda yapılacak reform ile karşılamak zorundayız. bu sezon şampiyonlar ligine kalsak bile uzun vadede yerel şampiyonluklar bize mali anlamda yetmeyecek. avrupa kupalarında istikrarlı bir kulüp haline gelmemiz, oyuncu satabilmemiz, yerlerine yine satılabilecek oyuncular alabilmemiz ve store, kanal, sosyal medya gibi yan gelirleri arttırmamız gerekir.

    yönetim anlamında erden timur gibi bir şansımız var ama yetmez. özellikle biliyoruz ki galatasaray'da hiçbir başarı cezasız kalmaz. bu duygusal adamı incitmeden, "yapısal reformları" hayata geçirerek, sportif başarıyı da aksatmadan istikrarlı bir yapıya geçmemiz gerekiyor.

    erden timur, okan buruk, mauro icardi hazır; taraftarımız da tamam. geriye tek bir şey kalıyor:

    (bkz: allah yardımcınız olsun)
App Store'dan indirin Google Play'den alın