*

resim
Kazımcan Karataş
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Bek
Yaş:21
Boy:1.82
Uyruk:Türkiye
  • 900
    doğrudan en ofsayt entrylerime gireceğini biliyorum.

    ancak geçmiş kariyerleri olmasa angelino ile mükemmel bir ikili olurlardı. tabi kazımcan'ın as oyuncu, angelino'nun ise ardından skor lazım olduğunda sahaya süreceğin oyuncu olması şartıyla. oyuncu geçmişleri bu denklemi sorunsuz şekilde sürdürmeyi imkansız kılıyor.

    angelino'nun dünyadaki en iyi ofansif beklerden olması totalde galatasaray'a daha faydalı bir futbol sergileyeceği anlamına gelmez.

    galatasaray'ın futbolu önde presle az geri koşmak, ancak koşarsak da çabuk yerleşmek üzerine kurulu. bu denkleme kazımcan mükemmel oturuyor. sert, atletik, enerjik, yakın savunmacı, ayağı da çok düzgün. fakat son paslarda sıkıntısı var bu çok açık.

    ancak angelino'nun oynadığımız sisteme hiç ama hiç uymadığını düşünüyorum. iyi geri koşamıyor. iyi geri koşamadığı gibi çok geç geri koşuyor. bire birde yakın savunamıyor hatta iyi savunamıyor. geçen sezon adekugbe takıma girdiğinde oyunumuzun nasıl bozulduğunu hatırlayın. onun mesafeli savunması yüzünden o kanattan gelen ataklarda takım sürekli geri koşuyordu. rakipler de bu açığı çok iyi kullanıp galatasaray'ı sürekli geri koşturtuyordu. avrupa'da ise bunu affetmezler. 2 asist beklentisi yaratacak diye 5 golü kalende görür oturursun yerine.

    angelino galatasaray'a 2 şekilde faydalı olur. 3'lü sistemde oynarsın. boey ile birlikte efsane performans sergilerler. ama bizim kadro yapımız buna göre dizayn edilmemiş. bir de önüne rashica gibi bir adam koyarak açıklarını "olabildiğince" kapamak istersin. o da anca ülke sınırları içinde.

    özetle kazımcan'ın yapacağı 3 asist ve takım oyununa katacağı bana angelino'nun yapacağı 12 asist ve yaratacağı zaafiyetten daha değerli geliyor. forma adaleti içeren bir sistemde nasıl rashica er yada geç formayı kaptı ben kazımcan için de aynısının yaşanacağını ve angelino'nun opsiyonunun devreye girmeyeceğini düşünüyorum. bu bakımdan bence angelino çok iyi futbolcu ama yanlış transfer. onun yerine kazımcan modeli fakat daha iyi bir futbolcu almalıydık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın