• 3172
    "(3) kulüpler birinci fıkrada öngörülen a takım listesine yazılan türkiye a milli futbol takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; azerbaycan, kazakistan, kırgızistan, özbekistan ve türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve türkiye a milli futbol takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek a takım listesine yazabilirler.

    kural olarak sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8’inin bulundurulması koşulu ile müsabaka isim listesine yukarıda futbolcu uygunluğu başlıklı maddenin 1. fıkrasında belirtilen en fazla 14 futbolcu yazılabilir. buna ilaveten kulüpler, yukarıda futbolcu uygunluğu başlıklı maddenin 2. fıkrasında belirtilen ilave 2 futbolcudan en fazla 1’ini daha müsabaka isim listesine yazabilir ve sahada müsabakaya devam eden kadroda bulundurabilir."

    kuralı okuduğumuz zaman türk vatandaşlığı alan her oyuncu sahadaki 9. yabancı olarak oynatılabilir anlamı çıkıyor. "mavi kart sahibi veya türk vatandaşlığı olan herhangi bir oyuncu" denmiş. buna göre muslera'ya 250 bin dolara emlak aldırıp türk vatandaşı yapsak bu sezon 9. yabancı olarak oynatabiliriz, acaba ben mi yanlış anlıyorum?
App Store'dan indirin Google Play'den alın