resim
Frederico Rodrigues de Paula Santos
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:31
Boy:1.69
Uyruk:Brezilya
  • 159
    umarım ben yanılırım ama şu kadro mühendisliğinin bir izahı yok gibi duruyor.

    iyi futbolcuları toplayarak iyi takım olamıyorsun. şu an galatasaray'da torreira'nın yedeği yok. hiç kimse o bölgeyi ikame edemez. yani şu takımın savunması kötü bunca hücumcu ile sahada direnç koyabilmesinin bence iki yolu var;

    1- torreiara gibi oyuncular olacak ektrsa direnç ve enerji koyacaklar.,
    2- takım o kadar önde ve dar alanda oynayacak ki geri koşmaya gerek kalmayacak. zaniolo öyle bekini falan kovalamaz rashica gibi, öyle bir hayal kurmayın ama zaniolo top kaybedildiği yerde topa basar, rakibe basar.

    tabii burada 2. oyun dünyada çok az takımın becerebildiği bir şey. xavi, iniestalı, messili, ronaldinholu barcelona da savunma yönünden bakarsan kötüydü. hatta sergiqo b. de o kadar koşan, mücadele eden bir savunmacı değildi, basit hızlı oynardı ve dönen topları toplardı. ama o barcelona topu zaten rakibine maç boyu 15 dakika falan veriyordu ki topun oyunda kaldığı süre 60 dakikadır maksimum zaten. 10 dakika savunma yaparsın kalan 50 dakikada topla sen oynayacaksan.

    ama sen basit top kayıpları yapacak, geriye koşmak zorunda kalacaksan zaniolo, zaha, sergio ile aynı anda oynayamazsın.

    o barcelona'da top üçüncü bölgede atak sonlandırılırken kaybediliyordu, bizim gibi orta sahada hazırlık pası yaparken değil.

    erden timur ve okan buruk illa ki konuşuyorlardır, illa ki kafalarında bir plan vardır ama mesela yetki tamamen bende olsa ben şöyle yapardım;

    geçen sene beni şampiyon yapan oyun planını aynen korur, kaliteyi yukarı çekmeye çalışırdım. rashica yerine zaniolo ya da zaha koymak oyun planından vazgeçildiğini gösterir. daha kötü olur demiyorum bakın, daha iyi de olabilir. ama sen zaniolo sağdayken rashica varmış gibi oynayamazsın. yetenek olarak zaniolo belki 3 rashica eder ama senin geçen yılki oyunun zaniolo ile değil rashica ile toparlanmış düzelmişti. oyun değişecekse elbette zaha ve zaniolo çok faydalı olabilir. ve ilk maç da asla ölçü olmaz ama 25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçındaki görüntüye göre ben olsam fred için uğraşmazdım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın