resim
Uğurcan Çakır
Takım:Trabzonspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 733
    2023-2024 yaz transfer dönemi içinde takımımıza katılacak gibi görünen kaleci. erden timur'un zalgiris maçı sonrası açıklamaları, uğurcan'ın geçenlerde galatasaray'ı açık açık dillendirmesi buna işaret. trabzon tarafının bu fikre alışması için su yavaş yavaş ısıtılıyor gibi.

    gelelim uğurcan'ın galatasaray için doğru kaleci olup olmadığına. transfer gerçekleşirse takas + para şeklinde olacak gibi duruyor. trabzon orsic'in sakatlığından sonra bizim fazla şans vermeyeceğimiz bir çok isimden önemli verim alabilir. işin para kısmı da 5m€'yu geçmez gibi. belli ki transferin yolu yapılmaya başlanmış ve pazarlıkta aşama kaydedilmiş. 10m€'lar gerçekçi değil bu saatten sonra.

    transferin bu maliyetle tamamlandığı, muslera'nın bizimle olan sözleşmesini tamamladığı ve uğurcan'ın muslera'yla bir sezon boyunca dönüşümlü oynadığı bir senaryoda uğurcan ideal kalecidir diyebiliriz. bizim muslera'yı getirdiğimiz dönemde kaleci piyasası şimdiki gibi değildi; muslera'nın bize transferi o dönemde çok uçuk bir maliyetle tamamlanmıştı. yanlış hatırlamıyorsam dünyada en pahalı kaleci transferlerinde ilk 10'daydı. günümüzde muslera potansiyelinde bir kaleci getirmek bizim için oldukça zor. çünkü takımlar artık belli özelliklere sahip kalecileri seçerek alıyor. o yüzden uygun şartlar oluşursa gayet iyi bir kaleci olan uğurcan'ın transferine sevinirim.

    bunların üstüne yabancı oyuncu kuralının yaratacağı dezavantajı tek hamlede bertaraf etmiş olacağız. doğruya doğru, kerem ve abdülkerim dışında ilk 11 seviyesinde yerli oyuncumuz yok. berkan, barış alper, halil, kazımcan gayet iyi oyuncular fakat ilk 11 oyuncusu değiller henüz. uğurcan bu denkleme girdiği gibi tüm sorunları çözüyor.

    vaktiyle selçuk inan ve burak yılmaz da trabzon'un bayrak adamlarıydı ama bir şekilde formamızı giydiler. uğurcan da eninde sonunda çözülecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın