resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Aston Villa
Mevki:On Numara
Yaş:24
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 1978
    doğru kullanılırsa büyük işler yapabilecek olan futbolcu. kendisinin oyun zekası çok yüksek değildir. zaten oyun zekası üst seviye olsaydı şuan türkiye'de değil manchester city'de top oynuyor olurdu.

    müthiş bir fiziksel üstünlük ve teknik kapasite var ancak ince işler yapma konusunda çok becerikli değil. kendisinden sihirbazlık yapmasını isterseniz pek bir şey alamazsınız. roma'da taraftarın kendisinden en büyük şikayeti bencil oynaması idi. roma taraftarı da aynı bizim söylediğimiz şeylerden şikayet ediyordu.

    mesela zaniolo topu alıp, ileride tutup, takımın yerleşmesini beklemez. on numara oynayıp tüm yönlere hakim olup takım arkadaşlarına fırsatlar yaratmaz. yahut ileride pivot olarak oynayıp takımı kendine çekmez. harika bir dribling ve şut yeteneği var. müthiş bir fiziksel üstünlüğü var ve buna güvenip akıllı oynamak yerine sürekli 2-3 savunma oyuncusunun arasına dalıyor.

    türkiye'de bazı maçlarda bu tutmuştu ki örnek olarak fenerbahçe maçını söyleyebiliriz. ancak bu her zaman işleyen bir şey değil. hele hele etrafında ki diğer oyuncuları da ayağında top tutmayan, koşucu türden tiplerle doldurursanız defosu iyice ortaya çıkıyor.

    bence kendisinin en yararlı olacağı rol bitirici işi yapacak ikinci forvet rolü. kanat oynasa dahi bu böyle olmalı. etrafında ki kişiler topu ayağında tutup, zaniolo için alan açacak kişiler olmalı (mertens, morutan vs.). öbür türlü bir maçta defansı yarıp uzaktan yapıştırır vay be deriz, öbür maçta sürekli top kaybı yapar, pozisyonları öldürür şikayet ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın