• 884
    ciddiye almadığım altyapıdır. hele burada 20-21 yaşına gelmiş adama "ya a takımda bir maç şans gelse göreceksiniz çok iyi oyuncu" diye atıp tutanlara ayar oluyorum. iyi futbolcu dediğiniz 15-16'da kendini belli eder. 17'de a takımda rotasyona girer, 18'de a takımda olmasa da kiralık iyi bir takıma gider, aslanlar gibi oynar. ya takıma geri döner, ya da taliplerini değerlendirir.

    gerçekten bazı arkadaşları anlamıyorum, dünya futbolundan mı uzaklar bilmiyorum. adam 21 yaşına gelmiş bakın, ne terim hoca, ne okan hoca, ne de başkası şans vermemiş ama başlığının altı sanarsın yeni mbappe...

    bir de arkadaşlar burası galatasaray kulübü ya hu. türkiye'nin en büyüğü, avrupa'nın ve dünyanın sayılı kulüplerinden. burada başarı eşittir kupadır, şampiyonluktur, vizyondur, uluslararası başarı önceliktir. bu amaçta giden bir takımın ilk 11'ine 30 küsür yaşındayım adını daha duymadığım 20-21 yaşında profestonel süre alamamış oyuncuları nasıl layık görebiliyorsunuz? burası hagi'lerin, jardel'lerin, muslera'ların yeridir. bunlara zarar gelmişse, sakatlanmışsa falan b klas rotasyonları devreye girer, o da olmazsa bir yerlerden geçici topçu alınır.

    meşhur galatasaray seviyesi budur. altyapıdan oyuncu sahaya sürülmez demiyorum, dikkat ediniz. süre alacak oyuncu kendini belli eder, rotasyona da, kadroya da girer. arda'lar, emre'ler, okan'lar, ozan'lar hep belliydi... sabri'ler, semih'ler, emin'ler, uğur'lar, ferhat'lar, yunus'lar yine rotasyonda yer bulabilecekleri az çok belliydi. şimdi bunlar ortadayken yıllarca dünya starıymışcasına mustafa kapı'lar, atalay'lar, süleyman'lar, ali yavuz'lar, bartuğ'lar bilmem kimler falan konuşulması komik... kim abi bunlar... vaktinize yazık... bir de bazıları çıkmış terim hoca'nın da dediği gibi daha ortaya bir şey koymadan menajer ile geliyorlar kulubün kapısına. rte mode on: sen kimsin ya? burası tekrar ediyorum galatasaray... sen 30 milyon insanın çocukluk hayalini yaşamaya yaklaşmış bir gençsin, köpek gibi çalışman lazım senin. kulübün tavsiyelerini ciddiyetle dinlemen lazım. ama daha cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorsun sosyal medyada orda burda iki pohpohlandım diye.

    kısacası geçiniz arkadaşlar geçiniz. adam olacak çocuk modern futbolda 15-16'sında belli olur, o kadar. altyapıdan biri varmış da icardi sakatlanınca yerine girse falan şaka mısınız, yoksa burayı sivasspor falan mı sanıyorsunuz anlamıyorum ki... şu bazılarınız yüzünden bir gün gerçekten bir değer çıkacak alttan ve hiç tınlamayacağız...
App Store'dan indirin Google Play'den alın