• 5
    futbolcu da olmayan, belki de olmaması gereken şeydir. bizim eksikliğimiz gerçekten ruh mu? ruh dediğin oyuncuların motive olması mıdır? motive olmak,motive etmek nedir nasıl kullanılır bihaber taraftarımız.

    galatasaray ın sorunu ruh falan değildir, sistemin getirdiği çaresizlikler ve onların çözülememesinin neden olduğu hayal kırıklığıdır. nedir yani şöyle bir örnek vereyim.

    öss yi kazanamayan her öğrenci tembel midir, salak mıdır, üniversite yi haketmiyor mudur? bir sürü doktor olmaya kabiliyetli insan sırf aptal üniversite kazanma sınavları yüzünden, o sistem yüzünden tıp fakültelerinin kapısından bile geçememiştir. o sistem yüzünden hayal kırıklığı geçirmiştir ve motivasyonunu kaybetmiştir, yaptığı diğer işlerde mutsuzdur verimsizdir. adapte olmaya çalışması bile 10 yılını alır.

    yani bizim pas futboluna uyum sağlamamız bir insanın sevmediği bir işi yapmaya çalışması gibidir, çünkü beceremiyorlar. ama galatasaray takımı herhangi bir birey gibi uzun yıllar sürecek bir sıkıntı içersinde olmayacaktır, yeni oyuncular gelecektir, kalanlar pas futbolunu oynamaya çalışacaklardır.

    galatasaray bir his takımıdır ama bu his öyle hırslı oynayalım pres yapalım 2000 kadrosu değildir. bu his en başta sevgidir. en başta galatasaray camiasının içinde büyük bir sevgi vardır. altyapıdan çıkan futbolcuları ayrıca severiz,hata yapsalar bile sövmeyiz, emre çolak'ın ali sami yen de çıktığı ilk maçta tribünde onların adına pankartlar vardı. galatasaraylılık hissi böyle gözükür.

    ruhmuş,hırsmış. hakan ünsalı hatırlayın, beygir gibi koşardı, hayvan gibi güçlüydü. şimdi size soruyorum galatasaray ruhundan nasip almış mıdır? neymiş motive oynarmış hakan ünsal ama onun dışında galatasaray lılıkla alakası bile yokmuş.

    bir 96 ruhu 2000 ruhu almış gidiyor forumlarda sözlükte.2000 yılında oynayanlardan (yabancılar, suat ve ergün dışında) hangi biri size hala adam gibi galatasaraylı geliyor?

    hakan şükür ün derdinin neolduğu belli? küçük ü saymıyorum, bülent geçen seni eline geçen fırsatı delicesine tepmedi mi? tosun karşı yaka da. okan 200 bin euro fazla için beşiktaşta oynadı falan.

    2000 kadrosu galatasaray için mi yoksa fatih terim için mi yoksa başka nedenlerden dolayı mı motive olmuştur? o kupayı aldıktan sonra koşarak gitmediler mi? ertesi sene takımı sabote etmediler mi?

    fatih terim ( ki çok severim) galatasaray a şampiyonlar ligini bile kazandırabilirdi kalsaydı neden gitti çünkü kişisel hırslarından dolayı yanlış kararlar verdi.

    olmadı yapamadılar aynen geri dönmediler mi?

    şu anda başka bir yola girdi galatasaray benim de dahil olduğum bir jenerasyonun kafasında hala 2000 kadrosunun oynadığı rakibi bozan deli pres yapan takım var ve galatasaray ruhu oydu.

    önce biz karar vericez frank rijkaard ın kafasındaki futbolu biz istiyor muyuz? hala diyorsunuz ki fenerbahçelileştik vs...

    bu takımın genlerinde agresif bir futbol var evet, ama o genleri değiştirmek o alışkanlıkları değiştirmek de bizim elimizde. taraftar pres yapan adamı değil de güzel bir pası alkışlaması gerektiğini öğrenecek mi? soru budur! ruh meselesi de budur!

    en son cümle de heralde şu olmalı

    ey ruh geldiysen iki kere tıkla!
App Store'dan indirin Google Play'den alın