• 7832
    küçükken mahallede oyun oynadığım arkadaşlardan birine çok benzeyen şike yapmış futbol kulübü.

    yaşı yetenler hatırlar digimon tasolarini. bu tasolarin kenarları kırılıp katlanabildigi için çeşitli oynama şekilleri vardı. neyse digimon fırtınası bizim mahalleyi de kasıp kavuruyor o zamanlar ve sürekli birbirimizle oynuyoruz. bu arkadaş (mr. fb) oynarken her kaybettiği ele itiraz ederdi. ya birinin konsantrasyonunu bozduğunu iddia eder ya rüzgar çıktı der yani hep bir şeyler der. kabul etmediğimiz zaman da sesi çok çıkardı ki lanet olsun der tekrarlardik. bir gün arkadaşlardan (mr. gs) biri mr. fbyi yenerken fb yine itirazlarda bulundu. sonra tartışmaya başladılar ve mr. fb mr. gsye gel bizim evde oynayalım dedi. mr. gs kabul etti. evleri boştu ve bizler de aşağı da bekliyorduk. aradan bir süre geçti ve biz mr fb'nin oyunu bozduğunu anlatik bagirmalarindan. oyunu panjurlu balkonda oynadıkları için seslerini rahat duyuyorduk. bağırmalardan sonra bir baktık yukarıya ki mr. gs mr. fbyi kafa kola almış dövüyor. dövmeyi bırakınca da tüm tasolari aşağıya bizlere attı. ondan sonra da kimse mr. fb ile o oyunu oynamadı.

    yukarıda anlattığım dandik anıdaki arkadaşın o huyu bir futbol kulübüyle birebir aynı. oyun bozma, haksız kazanmaya çalışma falan hepsi bu kulüpte var. ve bu kulüp medyada isinin ehli 3-5 kişiden biri olan (çok sayıda ve kaliteli fb analizleri de var) serdar kelleci'nin görevine son verdirdi. bunu ali koç yaptı ama buna koca camia çanak tuttu. dün akşam çoğumuz gibi ben de belli bir yerinden sonra o space odasında konuşmaları dinledim. serdar kelleci girdikten sonra gayet düzgün ve saygılı bir üslupla belgeli şekilde konuştu. hatta bir yerde fenerli yöneticiler yalan söylüyor dememek için koca camianın bir açıklamasını doğru olarak kabul ettiğini söyledi. naif ve kalitesi çok yüksek bir insan ama karşıda şuurunu, ahlakını yitirmiş bir güruh var. onların istediğini söyle istersen canlı yayında osur önemli değil.

    zombi ordusundan farksız bu güruh yüzünden ülke futbolu yıllardır çekiyor. adam gibi yargi sistemimiz olmadığı için de bunları hizaya getirecek bir kurum yok. ya bunlar bizi yiyecek ya biz bunları. gerçekten bıktım artık. keşke lig değiştirebilsek. yunan, alman, fransız, hollanda liglerinden birine katilabilsek keşke...
App Store'dan indirin Google Play'den alın