• 49
    yarışmacı altyapı antrenörlerinin sebebiyet verdiği olaydır. türkiye'de altyapılardaki rekabetçi ortam gerçekten çok düşük. altyapı hocalarımız da takımını şampiyon yapacak şekilde kadro kuruyor.
    biraz eski tarihli bir örnek olacak ama sabri sarıoğlu üzerinden gitmek istiyorum. sabri sarıoğlu altyapımızda 10 numara pozisyonunda oynadı. evet baya baya 10 numarada oynadı. halbuki sabri bildiğimiz sabri ama düşünün o sabri biraz çabukluğu ve dribbling yeteneği var diye altyapıda 10 numarada oynatılıyordu.

    halbuki altyapı hocası sabri'yi 10 numarada kullanıp altyapı takımını şampiyon yapacağına 10 numaraya başka birini koysa sabri'ye de " ey sabri, her ne kadar sen takım arkadaşlarından çok daha yetenekli olsan da, potansiyelin a takımda 10 numarada oynamak için yeterli değil" diğer meziyetlerinse bek oyuncusu olabilmen için potansiyeli taşıyor. o nedenle senin üzerine özellikle düşeceğim ve sağ bekte değerlendireceğim deseydi." belki sabri kademe ve orta yapmasını çok daha önceden öğrenmiş olacaktı.

    onun yerine altyapı hocamız koydu forvet arkasına, sabri her maç 3-5 çalım ara sıra uzaktan gol attı. sabri için yeni emre belözoğlu olacak dendi. altyapı takımı şampiyon olunca da altyapı hocası çok başarılı ilan edildi.takım şampiyon diye her oyuncuya potansiyel yıldız gözüyle bakıldı. altyapıdaki oyuncular çok yetenekli ama a takım hocaları şans vermiyor dendi.

    halbuki altyapıda 20 gol 20 asist yapan topçular 3. lige gittiğinde 10 gol bile atamadı. bu nedenle orada kazanılan şampiyonluklar hiçbir başarı ölçütü değil. olmamalı da. biz taraftarlar da bu "şampiyonlukları" ya da o maçlarda gösterilen performansı başarı kriteri kabul edip altın nesil geliyor diye çok büyük beklentilere giriyoruz. işin kötüsü gençler de havaya giriyor kontrat imzalamıyor vs. sonrası da malum hayal kırıklığı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın