• 3119
    daha birkaç ay önce 8+3 devam edecek denilip, sonra 9+2 gibi kural çıkartırlarsa çok fena küfrederim. çünkü lamı cimi olmadan bildiğin fenerbahçe'ye kolaylık sağlamış olacaklar.

    şimdi şöyle düşünelim:

    bizim kerem aktürkoğlu ve abdülkerim bardakçı gibi 2 as oyuncumuz olacak. arada kazımcan sol bek oynar, kaleye türk bir kaleci geçer veya değişen talimatnameyle yerli sayılacak olan yusuf demir'le; hiç olmadı kerem demirbay'ı transfer ederek çözebiliriz.

    peki fenerbahçe?
    ferdi'den başka kimse yok. serdar-samet ikilisinden biri defansta oynasa, bu sefer de becao ve djiku transferleri neden yapıldı diye sorarlar. forvete umut nayir'ı da koyamazlar çünkü dzeko transfer edildi. daha bunun batshuayisi var, pedrosu var.
    kaleye de livakovic'i düşündükleri için altay veya irfan eğribayat da oynamaz. e geriye sadece mert hakan, irfancan, ismail, emre mor dörtlüsü kalıyor. bu dörtlüden de en az iki kişi oynamak zorunda. o zaman bu durumda da arao, crespo, szymanski, tadic, kent gibi isimlerden en az 2 kişinin yedekte beklemesi gerekiyor. bunların zaten 3'ü yeni transfer. üstelik zaha, dominguez gibi isimleri de transfer etmek istiyorlar!

    o yüzden bu 8+3 kuralı fenerbahçe'yi çok zor durumda bırakacak. çünkü, ferdi dışında ellerindeki yerliler çok kötü durumda. eğer oynarlarsa, takımlarını zor durumda bırakacaklarını adımız gibi biliyoruz. e zor durumda kalmamaları için de yabancı kuralının değişmesi gerekecek.

    dediğim gibi eğer yabancı kuralı değişirse, ligi oynamanın bir anlamı kalmıyor. fenerbahçe istedi diye 1959 öncesi şampiyonluklar için komisyon kuruluyor, yabancı sınırı değiştiriliyor...
    bir kupa vermedikleri kalacak. onun da zaten yolunu yapıyorlar.

    o yüzden tekrar ediyorum;
    mutlaka ama mutlaka 8+3 kuralı olarak kalmalı. eğer değişirse, fenerbahçe'nin şampiyonluğu şimdiden hayırlı olsun diyorum. sonuçta lig oynanmadan yolunu yapmış olacaklar!
App Store'dan indirin Google Play'den alın