• 876
    eğitim, eğitimci elbette önemli ama bence işin oyuncu seçimi kısmında yapılacak atılımlar da en az o düzeyde önemli. ben daha çok işin bu kısmına eğilip gerek sözlükten gerek twitter’dan bildiğimiz insanların isimleriyle aklımdakileri daha da somutlaştırarak bi şeyler yazmak istiyorum.

    galatasaray altyapısını bu çocuğun burada ne işi var, altyapıda torpil mi dönüyor sorularıyla kafamızı kurcalayan bi yer halinden ülkenin en iyi futbolcu gençlerine sahip bir akademi haline getirmemiz lazım. nasıl yıllardır galatasaray lisesi’ni kazanmış bir genç için hayatı kurtuldu diyebiliyorsak altyapımıza seçilmiş, altyapımızı kazanmış bir genç için de bunu söyleyebilecek hale gelmemiz lazım. bu cazibeye erişmemiz, bu saygınlığa ulaşmamız, bu gerçekliği oluşturmamız lazım.
    peki galatasaray lisesinin bu intibası nereden geliyor? tüm türkiyenin girdiği bi sınavda en başarılı öğrenciler tarafından tercih edildiği için olabilir mi? scout departmanı kendi reklamını yaparken database’inin genişliğinden bahsetmiyor mu? peki altyapı seçmeleri türkiye’nin kaçına hitap ediyor? öncelikle bu seçmeleri mümkün olduğunda büyük bir havuza yaymamız lazım. bugün haberleri çıkan scoutium ile işbirliği bu açıdan olumlu olabilir.
    ondan sonrası çorap söküğü. geliyoruz yazının başındaki bildiğimiz isimler kısmına. ulaşabildiğimiz kadar çok gence ulaştık, seçmeleri başlattık mı? sözlük yazarımız organize ama amatör kötülük gibi gözlerle bu çocuklara ilk elemeyi gerçekleştiriyoruz, sonra brainsfirst testlerini uygulayalım, zihinsel kapasitelerine göre bir eleme daha yapalım. son olarak erden timur'un karakter analizi testi‘ni de uyguladık mı bitti gitti. hoşgeldiniz akademimize.
    sonrası için akademide hikmet pınarbaş gibi futbol bilgisinin yanı sıra entelektüel bilgi ve merakı yüksek, gençleri doğru yönlendirecek biri, serdar elmas gibi gençlerin fiziğini optimum şekilde geliştirecek birini koy, gerisi mevcut haliyle kalsın icabında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın