• 5886
    https://twitter.com/...415980802760704?s=46

    bakın ciddi söylüyorum fenerbahçe’ye süper kupa’da 5, kadıköy’de 7, sami yen’de 10 atalım. 2024 temmuz ayında bunlar gelecek ilk transfere yine büyük başkan ali koç çekerler.

    bu kafalar normal değil ya. adam zaniolo’nun fener’e attığı füzeyi videoya koyup ne idüğü belirsiz adamın zaniolo’dan iyi olduğunu ima ediyor. yani hakikaten insan şunu yaparken acaba diye bir düşünür.

    fenerbahçe her zaman looser bir kimliğe sahipti ama en azından eleştirisel bir kültürü de vardı. şampiyonlar liginde çeyrek final oynadıktan 1 ay sonra futbolculara saldırdı bunlar. doğrudur yanlıştır tartışılır ama bir tepki koymuşlardı ortaya. bahsettiğim olay meşhur “are you big player” hadisesi.

    sosyal medyanın yaygınlaşması ise direkt fenerbahçe’nin kulüp dinamiklerinin değişmesine neden oldu. sosyal medya en çok zararı fenerbahçe’ye verdi ve vermeye devam ediyor. fenerbahçe geçen sene kadro kalite farkı yüzünden içeride dışarıda galatasaray’a karşı sürklase oldu. fenerbahçe tarihi boyunca böyle bir şey yaşamadı. galatasaray kadrosunu koruyup üstüne paredes ve angelino transfer edecek. fenerbahçe taraftarı ise tarihlerinin en potansiyelli genç oyuncusu ve gol kralları satıldıktan sonra szymanski, djiku, kent ve 37 yaşındaki dzeko’dan medet umuyor ve ciddi ciddi bu kadronun yeteceğini düşünüyor.

    bu tabiki de başarısız ali koç yönetiminin işine geliyor. 2-3 tane paralı kaleme şöyle uçuyoruz böyle uçuyoruz haberleri, 2-3 tane 5 yıldız paylaşımı, arada bir 3 temmuz ve silahli saldırı hoooppp uyumaya devam. her sene her sene aynı yollardan geçip bir tepki koyamıyorlar. inanılır gibi değil.

    mesela şu an kent yıllardır aradıkları kanat oldu. tıpkı geçen seneki rossi, ondan önce perotti, ondan önce rodrigues, ondan önce moses gibi geldikleri anda bu sefer tutmuş oldu onlar için.

    mesela yine şu an djiku aradıkları stoper oldu. tıpkı geçen seneki henrique, ondan önce ondan önce falette, ondan önce rami gibi.

    yukarıda saydığım isimlerinin hepsinin geliş anını hatırlıyorum. ilk geldikleri zaman daha 1 maça bile çıkmadan uçuyor kaçıyorlardı. hemen şundan iyi bundan iyi karşılaştırmaları, ligi süpürecek tweetleri, aradığımızı bulduk yazıları… ya arkadaş ben dahil taraftarın yarısı geçen sene icardi geldiğinde bile şüphe duyduk. herkesin kafasında icardi için bile acaba varken bunlar 2 gün önce duydukları isimler için nasıl böyle gaza gelebiliyor ?

    fenerbahçe’nin geleceği zannedildiğinden de daha karanlık. ama başarısız oldukları için değil tam da bu tip taraftar sayıları arttığı için. ali koç başarısız ve kupasız geçen sezonlardan daha büyük zararı veriyor fenerbahçe’ye. bildiğin fenerbahçe’yi kuklaya çeviriyor ve kimliğini değiştiriyor. kimse farkında değil ama hakikaten 15-20 seneye fenerbahçe sıradan bir takım olabilir. yaşayıp görebilirsek yakın zamanda neler olacak bakacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın