• 1526
    arda güler, real madrid'e 20+10 milyon euro bonservis bedeli karşılığında gittiğinde, sorgusuz sualsiz herkes direkt 30 milyon euro'ya gitti diyor. bonusların içeriğini bilmeden hemen 30'u yapıştırdılar.

    sebastian szymanski'yi 11+3 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katacak olan fenerbahçe'nin bu transferini ise 10 milyon civarı olarak söylüyorlar!

    aynısını bizim marcao için de yapmışlardı. kap açıklamasında 15'e gitti denilmesine rağmen, ısrarla "hayır 12+3 milyona gitti" şeklinde haber yaptılar.

    hatta irfancan kahveci transferinde daha da abartmışlardı. fenerbahçe kap'a 7 milyon euro ödeyerek aldık demişti ama aziz yıldırım ısrarla 11 milyona alındığını, hatta evrakları da gösterebileceğini söylemişti. türk spor basını ise buna rağmen 7 milyon euro diyor. hatta malum sitede de 7'ye gitti yazıyor. eğer aynı şey galatasaray'ın başına gelmiş olsaydı, yüzde yüz eminim ki 11'i yapıştırırlardı. yapıştırmışlığı da vardır. mesela diagne'yi kap açıklamasına göre 10'a transfer ettik ama her yerde 13 dendi. türk spor basını, malum site falan kap açıklamasını görmezden gelip, direkt 13'ü yapıştırdılar.

    şimdi diyeceksiniz ki, belirtmemeleri onların zararına, batarlar vs.

    ama durum öyle değil çünkü bu işin psikolojik yönü de var.

    taraftarın 7'ye alınan oyuncuya bakış açısıyla, 11'e alınan oyuncuya bakış açısı aynı değildir. 6-7'lik rakamlar kabul edilebilir gözükür ve destek verilir. en kötü 5-6'ya yine satılır kafasına girilir ama 11'e alınan oyuncunun ekstra işler yapması beklenir. atılan pasın, çekilen şutun bile özel olması istenir. e oyuncu da her maç bunu yapamayacağı için, birkaç maçtan sonra destek kesilir ve yönetim suçlanır. o, bu, şu derken o topçudan hayır gelmez.

    yani aldığımız oyunculara ısrarla büyük paralar yazılıp zan altında bırakırlarken, fener topçularına bedavadan biraz daha fazla haberi giriliyor.

    işin maaş kısmında da böyleler. perotti'nin maaşının roma kulübünün ödediğine inanılırken, icardi'nin 750 bin euro'luk maaşı ironi malzemesi haline gelir!

    neyse, sözün özü bu algıları da yıkmalıyız. bizim sözde muhabirlerimiz sözde objektifliğini bir kenara bırakıp gerçekleri yazsalar, en azından bizde kamuoyu oluşturabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın