resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 4766
    22-23 şampiyonluğumuzun en önemli oyuncusu. eşini benzerini pek fazla görmediğimiz, gole giden her şeyi mükemmel yapan bir oyuncu mauro.

    şimdi benim bu girdide söyleyeceğim şeyin muhasebecilikle çok ilgisi yok. sadece gönül verdiğim kulübün ekonomik batağa yeniden girmemesini (veya zamanında girdiği bataktan tam olarak çıkmasını) isteyen bir taraftarım ben. medyada okuduğumuz rakamlar 2023 galatasarayının verebileceği rakamlar değil. taahhüt etmeye edersin ama işler kötü gittiğinde ne olacak halimiz? bunu düşünen var mı hiç?

    varsayalım ki psg'yi 15 milyon euro bonservise, kendisini de bonuslarla senelik 10 milyon euro maaşa ikna ettik. edebilir miyiz? ederiz. sonrasında mesela şampiyonlar ligi elemelerinde bir kaza yaptık veya ligde 20-21-22 sezonlarında olduğu gibi hakemi yenemeyip şampiyon olamadık diyelim. karşılayabilecek miyiz bu maliyetleri?

    bütün yıldız oyuncularımız 2 ila 4 milyon euro arasında para kazanırken tek bir santrforun 10 milyon kazanması takım içi dengeyi ne hale getirecek? veya bu maliyetler mauro üzerinde baskı oluşturmayacak mı?

    zamanında falcao transferinde (sözlük dışında kendi çevreme) benzer şeyleri söylerken o futboldan anladığını iddia eden arkadaşlarım* bir taraflarıyla gülüyordu. buraya yazsam ofsayt manyağı olurdu, ki onun yerine yazılı mecralarda destekleyici şeyler söylüyordum galatasaray menfaatleri için. sonuç ne oldu peki?

    diyeceğim o ki, ne yapacaksak çok dikkatli yapalım. ödeyemeyeceğimiz paraları vermeyelim. evet bonservisinin bizde olması çok ciddi bir psikolojik üstünlük ve saha içinde çok büyük fayda ama transferi bizim için bir altınvuruş olmasın. gerekirse daha kalitesiz oyuncularla bir forvet rotasyonu kurabiliriz. benim için "mauro ıcardi'ye paramız yetmedi" yeterli bir açıklamadır, hiç yangın çıkarmam. ama bütün zamanı mauro icardi'ye harcayıp sahaya çıkartacak forvet bulamazsak o zaman yangını benim çıkarmama gerek kalmayacak, bu işin kadroluları var.

    bir de maliyetinden dolayı endişe ettiğim şeyler gerçekleşirse (allah göstermesin), bu girdiye ofsaytı basacak adamların kopartacağı gürültü benim için en tahammül edilemez şey.

    nihayetinde ne yapacaksak çok dikkatli ve çabuk şekilde yapalım. zira paramız da vaktimiz de sonsuz değil.

    edit: küçük bir ekleme/düzeltme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın