• 45
    gözden kaçan başka bir şey de altyapıda oynayan bu çocuklar bedava oynamıyor. kulüp bunlara yatırım yapıyor. maaş veriyor, yemek veriyor, tesis sağlıyor. zeminlerin bakımı, elektirik vs.
    bu çocukları eğitsinler diye bir sürü hocaya maaş veriliyor. bir sürü gider kalemi var. epey bir maliyet söz konusu aslında. yani kulüp buradan oyuncu da zaten çıkarmak zo run da.

    kulüplerin geldiği mali nokta zaten belli. her kulübun milyar tl borçları var. evet birkaç proje ile şu an borçları eritmede diğer kulüpler içinde avantajlı gözükebiliriz. ama bu sürdürülebilir değil. her zaman elinizde riva, mecidiyeköy de olmayacak. aynı sarmala bir daha düşerseniz çok kötü sonuçlar doğurabilir. tl ile gelir elde edip euro ile borçlanıyorsunuz ve mevcut türkiye yönetimi sayesinde paramız şu anda pul değerinde.
    illa yıldız çıkarmana gerek yok. ama rotasyon oyuncusuna bile milyon eurolar veremezsiniz. yılda 5 maç oynayacak oyuncuya bu kulüp milyon tl maaş hatta bonservis veriyor. ilk 11 olmasa bile en azından yedek kulübeni dolduracak kadar birkaç oyuncu çıkarman lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın