resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 6277
    kendisini diğer solak 10 numaralardan ayıran en büyük özelliği sağ ayağını da çok etkili kullanmasıydı.

    solak 10 numaralar, çoğunlukla allah vergisi yeteneklere sahip olduklarından dolayı genelde eksik olan taraflarını onarmakla uğraşmazlar, sahip oldukları yetenekleri allah-u ekber dağları seviyesine çıkarırlardı. birçoğu sağ ayağını yürümek için kullanırdı. bırak şut atmayı, sağ ayağıyla top kontrolü bile yapmaya üşenirlerdi.

    hagi’nin ayrıldığı nokta burası işte. wien ve karabükspor maçlarında sağ ayağıyla yaptığı birbirinin kopyası aşırtma goller, adanaspor maçında 30 metreden sağ ayağıyla çatala topu yollaması, dardanelspor maçında yine bu kez 20 metreden yerden köşeye topu bırakması falan hemen aklıma gelen enstantaneler. ben, solak olup da sağ ayağını bu derece etkili kullanan birini izlemedim. sanırım bu alanda kendisi tektir. ben hatırlamıyorum, hatırlayan varsa hatırlatabilir bana.

    eşsiz bir futbolcudur her yönüyle. savaşçılığı, hırsı, inancı, liderliği, soğukkanlılığı, her şeyiyle eşsizdir. napoli için maradona neyse, bizim için de hagi aynı anlamı ifade eder.

    2002 dünya kupası için söylediklerinde haklıdır o yüzden. hagi, kupayı alırdım diyorsa alır. hagi’nin yanıldığını ben görmedim. götüyle değil kafasıyla konuşur çünkü…
App Store'dan indirin Google Play'den alın