• 866
    80 milyondan fazla nüfusu olan, takımı maç kaybettiği günden sonraki güne hüzünlü uyanılan bir topraklarda 20-25 yılda 2-3 rotasyon oyuncusu çıkıyorsa burada suçu sadece çocuklara atmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. bakın yıldız demiyorum, ilk 11 için rotasyon oyuncusu. bütün takımlar bunu çıkartsa ve biz çıkartamasak, derim ki bizim çocuklarda hata var. ama yok, bizim buradan giden çocuk iskoçya'da bile oynayamıyor. büyük takımda oynar dediğin çocuk, italya'nın küme düşecek takımında oynayamıyor. bunun sebebi sadece bu çocuklar olabilir mi? bütün çocuklar arda güler ya da arda turan yeteneğinde olmak zorunda mı ?

    ben bunun sebebi ülkedeki bu konuya bakış açısıyla alakalı görüyorum. 2 sene önce niğde anadolu'yu alırken, burak elmas'ın 4 takım alacağım derken , bu sene eyüpspor ile alakalı kurduğum hayallerin temel sebebi bu gençlerin eğitimiyle alakalı.

    biz bu çocuklara futbol öğretmeden gel a takıma oyna diyoruz. daha prof. maça çıkmadan, belki hayatında hiç görmediği sistemleri hiç bilmeden, 11'e 11 halı sahadan farksız olmayan alt yapı maçlarıyla bir oyuncunun gelişmesini beklemek zaten büyük hayalcilik.

    bu oyuncuları rast gele kiralamak da çözüm değil. sen efe akman'ı, pas boyu 30 metre'nin altında düşmeyen, sadece geçiş oynayan bir takıma kiralarsan çocuk oynayamaz, oynamayı geçtim bildiğini unutur.

    oyuncularımızı, alt yapı oyuncularını, geliştirici hocalarla profesyonel maçlara çıkartmalıyız. orada oynamasını, futbolu öğrenmesini sağlamalıyız. bunu alt liglerde takımlar kendi isimleriyle de yapabilirler. yok bunu federasyon yapmıyorsa bizim takım olarak yapmamız lazım. bu oyuncuları en az 100 maç izlemeliyiz. he 100 maç sonunda olmadı mı? zaten ondan olmayacaktır, ama en azından rotasyona sokma ihtimalin olan oyuncu yetiştirirsin.

    sorun olduğu çok açık ama sorunları görmeden çözüme ulaşmaya çalışmak komik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın