resim
Arda Güler
Takım:Real Madrid
Mevki:On Numara
Yaş:19
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1124
    fenerbahçe'den kesin gittiyse kendisi hakkında gerçek yorumlarımı yazabilirim. özel bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

    galatasaray'ın altyapı maçlarını sıklıkla takip eden biri olarak fenerbahçe'yle oynadığımız maçlarda kendisini çoktan tanıtmıştı zaten. genelde kazanan galatasaray olsa da, arda yetenek olarak sahadaki herkesten üstün olduğunu hep belli ediyordu.

    yetenek, oyun görüşü, teknik, oyun zekası, şutörlük vs. bir hücum oyuncusunda olması gereken temel özelliklerin hepsinde çok çok üst seviyelerde. büyük bir potansiyel vaadediyor, ve 17.5 milyon euro'ya bütün takımların kapısında sıra olması oldukça normal.

    fakat gelelim kötü özelliklerine:

    bence birincisi ve en büyüğü karakter açısından pek kolay birisine benzemiyor. özgüveni fazlasıyla yüksek, bu oyununu daha da iyi yapan bir nokta ama saha içindeki tavırlarını, davranışlarını fazlasıyla sorunlu buluyorum. 17 yaşında ilk defa adamakıllı süre aldığın bir sezonda 75 yaşındaki hocana el kol yapamazsın.

    özgüven farklı bir şeydir, ego farklı bir şey. kendisinin çok yüksek bir egosu olduğunu düşünüyorum, küçük yaşta gördüğü bu ilgi de ne yazık ki sürekli besliyor. fakat ego, performansın üstüne çıkmaya başladığı zaman adaşı arda turan'da olduğu gibi kişiyi hızla tüketmeye başlar.

    bir diğer problemi ise fiziği ve defansif çalışma oranı. arda pek hızlı değil, dolayısıyla da orta sahada çoklukla fiziksel mücadeleye maruz kalan bir isim. fiziksel gücü de pek olmadığından sami yen'deki maçta gördüğümüz üzere biraz sertlikle kolayca pasifize edilebilen bir oyuncu. savunma yönü çok kuvvetli bir oyuncu değil, top kazanmaktan bahsetmiyorum sadece, takım savunmasına katkısı da oldukça düşük. fakat 18 yaşındaki bir oyuncuya savunma anlayışı kazandırmak zor olmayacaktır.

    velhasıl kelam bence çok büyük bir potansiyeli var. bu yolda en çok dikkat etmesi gereken kişi de kendisi. büyüdükçe küçülmeyi bileceksin, el kol hareketlerini bırakacaksın ama çalışmayı hiç bırakmayacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın