resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:25
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 1762
    23-24 sezonunda galatasaray'ın oyun planında nasıl bir role sahip olacağı merak konusu. zaniolo ikinci forvet veya sağ kanat forvet olarak oynayan bir oyuncu. çok sıkışırsan forvet de oynar ama tam verim alınmaz.

    galatasaray kadrosuna bakıldığına sağ kanat forvet olarak oynayabilecek barış alper yılmaz ve transfer listesinde olan milot rashica var. yusuf demir ve yunus akgün gibi alternatifler de mevcut. ikinci forvet pozisyonu için ise 36 yaşındaki dries mertens ve yine alternatif olarak yusuf var. yani şöyle bir kadroya bakınca ikinci forvet oynaması takım için daha iyi gibi. ancak mertens'in 22-23 sezonunda verdiği savunma katkısını verir mi sorusu ortaya çıkıyor bu sefer de. bu yüzden leandro paredes transferi gibi bir transfer anlam kazanıyor. lucas torreira, paredes tarzı oyuncu, rashica ve kerem aktürkoğlu ile oluşturulacak bir orta dörtlü takımın savunma yükünü çekerken ileri uçta mauro icardi ve zaniolo gibi iki gol manyağını bulundurmak cidden türkiye'de nadir görülecek bir durum. kağıt üzerinde cidden çok iyi dursa da bir soru daha var. mertens 22-23 sezonunda oyun kurulumuna da çok yardım etti ve yine sergio oliveira da bu işi çok yaptı. ikisinden aynı anda vazgeçip paredes tarzı oyuncu ve zaniolo'ya dönülürse takımın özellikle kapanan savunmalara karşı sıkıntı yaşayıp yaşamayacağını bilmek zor.

    diğer alternatif ise zaniolo'nun sağ kanat forvette oynaması. bu durumda bir kere rashica transferi gereksiz hale geliyor. zaniolo, kerem, barış, yunus ve yusuf varken altıncı kanat oyuncusu olarak rashica lükse kaçar. o zaman hem oliveira'yı yedek bırakacak bir 8 numara hem de mertens'i yedek bırakacak bir 10 numara ihtiyacı doğuyor. bu iki oyuncunun da mücadele gücü yüksek olmalı çünkü artık rashica'dan alınacak savunma katkısı olmayacak. ancak yine kağıt üzerinde kerem, icardi ve zaniolo'dan oluşacak bir ileri üçlü türkiye için çok üst düzey. hele de orta saha üçlüsü de bu denli kuvvetli olursa avrupa'da başarı hayal olmaktan çıkar.

    torreira-transfer
    rashica-zaniolo-kerem
    icardi

    torreira-transfer
    zaniolo-transfer-kerem
    icardi

    elde iki muhtemel senaryo var. bakalım okan buruk hoca hangisini tercih edecek. tabi okan hoca'nın kafasındakileri bilmek imkansız. birden rashica yerine barış koyabilir ya da 4 haziran 2023 fenerbahçe galatasaray maçındaki barış'ı ikinci forvet olarak kullanabilir ve üçüncü türk problemini bu şekilde çözer. böylece transferlerden birini orta sahadan sol beke çekebilir. transfer dönemi ve takım planlamak zor. ancak galatasaray taraftarı belki de en rahat dönemini yaşıyor. erden timur, okan hoca ve ekipteki diğer insanlar bunu taraftara hissettirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın