resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 4656
    ben icardi’ye dair bakış açımızda belli başlı mantık hataları görüyorum. öncelikle şampiyonlukta aslan payını icardi’ye yazdığımızı farz edelim. bu demektir ki bir anlamda icardi sayesinde şampiyon olduk. icardi’ye 3 yıllık 8’er milyon eurodan (iyi ihtimal) maaş vermeyi taahhüt ettik. icardi yaş almıyor mu? 33 yaşına bastığında yılda en az 8 milyon euro kazanan bir forvetin üstüne nasıl forvet getireceğiz? diyelim ki sakatlık oldu, form durumu düştü. bu krizleri nasıl yöneteceğiz? nba’de max kontratlar vardır. icardi’ye max kontrat verdiğinde çevresini tamamen ona göre dizmek zorundasın. bu da seni oyuncuya bağlı bir düzene iter. nba bu yüzden koçların, gm’lerin değil süperstarların ligidir. futbolda böyle düzenler ters teper. futbolun ve bizim gibi az gelişmiş yahut gelişmekte olan ülke liglerinin doğasına aykırıdır.

    ben icardi meselesinde başından beri çekimserim. bahsedilen rakamlar doğruysa gelince taraftarın yüzde 80’i gibi göbek falan atmayacağım. sponsor olayları da sağlam düzmece gibi geliyor bana. bu sponsorla aldık türkülerini yıldırım demirören beşiktaş’ında çok duymuşuuk. sonra o yıldızların nasıl ayrıldıklarını da izledik.

    son olarak iki hafta önce de bu başlığa yazmıştım, icardi’ye 8 verilen takımda torreira 2.75’e oynuyorsa torreira’dan eskisi gibi performans alamazsın. abi kardeş bile olsalar araya fesat girer. abdülkerim ile sözleşme uzatmak istediğinde abdülkerim o masaya farklı oturur. nelsson gibi proje transferleri yapınca maaş olarak genç topçular bile sana daha farklı gelmeye başlarlar. bir takımın tavan ücreti çok önemlidir. burası kontrolden çıkınca taban ücret kazananlardan verim alman gittikçe zorlaşır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın