• 135
    toplamda 11-12 milyon euro bonservis maliyeti olan ikili. 6.5 milyon cicaldau, 3.5 milyon morutan resmi kap bildirimi ile açıklanan maliyet ama morutan için resmi açıklamada ifade edilmeyen bonuslar söz konusu idi. öncelikle gerçekçi olalım ve varsayımları/hayalleri bir kenara bırakalım. bugün de gitseler, iki sene sonra da gitseler; 12 milyon euro gibi bir tutar getirmezler. mümkün değil. bunu bir idrak edelim.

    piyasa konusunu, daha doğrusu piyasa yaptırma konusunu bir ele alalım. zaten "bizde pek olmadı, kiralayalım ve piyasa yapsınlar" mantığı ile kiralık verdik geçen yaz bu ikiliyi. peki piyasa yapabildiler mi? çok bilmiş menejerinin "italya'da çok iyi piyasa yaptı, asla galatasaray'a dönmeyecek. burada kalacak" dediği morutan'ın satın alma opsiyonunu italya ikinci ligi takımı kullanmadı. o ligden veya bir üst ligden 3-4 milyon euro veren olmadı. morutan bugün tıpış tıpış istanbul'a geldi ve akşam florya'da idmandaydı. marsilya maçında "süper" oynayan ve benim gözlerimde problem olduğu için hastalanmadan önce yaptığı şovu göremediğim cicaldau da morutan gibi idmanda idi tabi. arabistan'dan geldi kendisi. o marsilya maçı ki, cicaldau için çift haneli bonservis bedeli getirmeye yeter de artardı bazılarına göre. maalesef olmadı. arap yarımadası da cicaldau için bir piyasa olamadı.

    gelelim üç kulvar ve üç kulvarda katkı meselesine. galatasaray 2021-2022 sezonunda da üç kulvardaydı. ne yaptı bu ikili o üç kulvarda? avrupa liginde elde ettiğimiz derece üzerinden neredeyse 2000 benzeri bir destan türetiyor bazılarımız ama psv'den 5 yiyerek şampiyonlar ligi ön elemesinde tokatlandık ilk önce biz. avrupa liginde ise sadece gruptan çıktık, o kadar. namağlup çıktık evet, grup zordu evet ama sadece bu kadarını yapabildik. ligde ise 13.sırada yer aldık, bir ara küme düşme korkusu yaşadık, kupada da alt ligden denizlispor'a arena'da penaltılarla elendik. işte üç kulvar, işte cicaldau ve morutan.

    peki şampiyonlar ligi yokken, uefa avrupa ligi yokken, konferans ligi yokken; sadece türkiye ligi ve kupası varken cicaldau'yu ve morutan'ı yetersiz bulan okan hoca, önümüzdeki sezon en azından konferans liginde yer almamız hemen hemen garanti iken, bu ikiliyi ne yapacak? nasıl bir plan yapacak örneğin bu ikiliye dair? olabilir mi sizce katkıları? lütfen, lütfen artık biraz mantıklı olalım. bu ikili olmadı, bu ikilinin harcanan tutarı getirmesinin imkanı ihtimali yok. bu ikilinin katkı sağlayabileceği bir galatasaray da yok, eğer başarı isteniyorsa. yapılması gereken, fazlalık ve beklenti oluşturmaması adına, galatasaray için en uygun ve makul şartlarda bu oyunculardan temelli olarak yolları ayırmaktır. başka da yapılacak bir şey yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın