resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 1954
    uzun zamandır hakkında bir entry girmek istiyordum fakat fırsat bulamamıştım.

    en başta en önemli kısmı söyleyeyim:
    sergio oliveria şampiyonluğun en büyük mimarlarından birisi, formda hali de bu ligin en iyi orta sahasıdır.

    fakat,

    oliveira'nın yaşı, temposu, sözleşme süresi, aldığı maaş göz önünde bulundurulduğunda pek de başarılı bir sözleşmesi olduğu söylenemez. zaten problem de burada başlıyor.

    ne yazık ki önümüzde selçuk inan gibi benzer profilde kötü bir örnek olduğu için insanlar korkuyor. en iyi gününde dahi, arkadaş ortamında konuşurken çok iyi oyuncu ama 4 sene ne yapacak, sonu selçuk'a benzer mi acaba sorusu hep sorulmuştur.

    lakin elmayla armudu da karıştırmamak lazım.

    oliveira son düzlüğe kadar harika bir performans sergilemiş, sahada olmadığı anlarda takımımızın yediği gol sayısı artmış, attığı gol sayısı ve puan ortalaması ise azalmıştır.
    sahadayken takımımızın tartışmasız oyundaki beyni olmuş, hissettiği aidiyeti de herkese hissettirmiştir.

    işlerin karışmasına neden olan durum ise sergio'nun sezon sonunda düşen performansı oldu. bence 2022-2023 sezonunun özellikle son 6 haftasında ki oldukça kritik bir 6 haftaydı, büyük bir fiziksel düşüş yaşamış, bu da performansını olumsuz anlamda etkilemiştir.

    burada iki farklı şekilde bakabiliriz.

    1- sergio'ya yapılan fiziksel yükleme sezon başlarında-ortalarında pik noktaya ulaşmasını sağlarken, sezon sonlarında bir düşüş yaşamasına neden olmuş olabilir. farz-ı misal ryan babel galatasaray'da oynarken sezon başında çektiği bir videoda sezon sonunda yükselecek şekilde bir yükleme yapmayı tercih ettiğini söylemişti. sanıyorum babel'in galatasaray kariyerinde iyi oynadığı sayılı maçların tamamı sezon sonlarında olması bir tesadüf değildi.
    1 senede 3 ülke değiştirmek bile insanı yorar yahu, porto, roma, istanbul. ben bir bayram tatili için şehir değiştiriyorum, allak bullak oluyorum.

    2- sergio, kendine iyi bakmamış, çalışmamış ve fiziksel kapasitesi giderek düşmüş olabilir. fakat ben böyle olmadığını umuyorum.

    velhasıl kelam bana kalırsa yaşadığı formsuzluğu ne yazık ki kötü hazırlanmış sözleşmesinin de etkisiyle fazla abartıp üzerine fazla gidiyoruz. gerçek olan şu ki galatasaray için 2022-2023 sezonunda hayati bir oyuncuydu.

    kendisine olan olumsuz düşünceler sözleşmesinden kaynaklanıyorsa, tepki sözleşmesini hazırlayana gitmeli. boşu boşuna çok önemli bir oyuncumuzu, hüsnükuruntularla yıpratmamak gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın