• 9
    euro kurunun 30’a dayandığından, ülkedeki garabet yabancı sınırından bihaber kişilerin kullanabileceği tabir.

    örnek vermek gerekirse bugün iyi kötü emin bayram’ı çıkarmamış olsan yarın yerli stoper rotasyonunu genişletmek için cenk özkaçar’a 5 m euro verebilirdin.

    altyapından berkan gibi görev adamı tanımlı bir oyuncun çıksa geçen yıl alanyaspor’a 4 m euro vermezdin.

    iyi kötü elinde alttan çıkmış bir ersin destanoğlu’n olsa yedek yerli kaleci için anadolu takımlarının ağız kokusunu çekmezdin.

    halil dervişoğlu gibi yetersiz ama yetenekli bir oyuncu bile çıkaramadığından az kalsın brentford’a 8 m euro verecektin.

    bu gibi örnekler çoğaltılabilir. artık kimse her sene arda turan, emre belözoğlu gibi yıldız futbolcu çıkmasını beklemiyor. en azından iyi kurgulanmış bir takımda sırıtmayıp, kendisini ilerletebilecek görev adamı tanımında bile oyuncular çıkmıyor. bugün kazımcan ve barış alper inanılmaz yetenekli olduklarından mı oynuyorlar? potansiyelleri yüksek olduğu için iyi kurgulanmış bir takıma ayak uyduruyorlar. belki de bu 2 oyuncu da küçük yaşlarda kendisini ‘belli edecek’ yetenekte değillerdi. ama doğru takımla, doğru zamanlamada kendilerini vitrine çıkarma olanakları artık var. her şey planlamada ve organizasyonda bitiyor. ülkenin mevcut konjonktürlerinde altyapıya önem verilmesi tercih değil, zorunluluktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın