resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 4769
    aziz yıldırım döneminde ligi ikinci sırada bitirmek makus talihi haline gelmiş bir fenerbahçe vardı. fenerbahçeliler bunu "fenerbahçe'nin vasatlığı sindirmesi" olarak görüyor ve bu vasatlıktan aziz yıldırım'ı ve aykut kocaman'ı sorumlu tutuyorlardı. aykut kocaman fenerbahçe'yi 2012'de, 2013'te ve 2018'de ikinci yapmıştı. fenerbahçe'nin ikinci olduğu bu üç sezonda da galatasaray şampiyon olmuş ve şampiyonluk sayıları özelinde gerçekleşen rekabette işin rengini değiştirmişti. fenerbahçelilerin öfkesi buna idi ve bu öfke ali koç'u fenerbahçe'ye başkan yaptı. fenerbahçe'yi fabrika ayarlarına döndürecekti kendisi, istenen bu idi.

    ali koç ile beraber fenerbahçe ikinciliğe isyan eden bir kulüpten, ikinci olmayı başarı sayan bir kulübe dönüştü. aziz yıldırım sonrası seviye atlamayı, daha doğrusu fabrika ayarlarına dönmeyi beklerken taraftarları; hiç ummadıkları şekilde bir kademe daha alta düşme gerçeği ile yüzleştiler. ali koç ligteki ilk ikincilik neticesini 4.senesinde alabildi (2022). ligteki 5. senesinde (2023) bu ikincilik başarısını tekrar etti jorge jesus'la. bu hafta içerisinde kendisi 2023-2024 sezonunda çalışacağı teknik direktörü açıklayacak ve bu isim muhtemelen 99% ismail kartal olacak. ismail kartal kim peki? fenerbahçe'yi jesus'tan önce ikinci yapan teknik adam. başka ne başarısı var kendisinin? galatasaray'ın başında hamza hamzaoğlu'nun, beşiktaş'ın başında slaven bilic'in olduğu 2014-2015 sezonunda fenerbahçe'yi ikinci yapmıştı kendisi. türkiye kupasında da bursaspor'a (şenol güneş) kadıköy'de 3-0 mağlup olarak yarı finalde elenmişti. başka da bir kariyeri yok kendisinin. var da, kayda değer bir şey yok.

    sonuç kısmında fenerbahçelilerin çok sıkıldıkları şeyin ligi sürekli ikinci sırada bitirmek olduğunu hatırlatmak gerekiyor. bu konuda en maharetli teknik direkörleri de üç kez ligi ikinci sırada bitiren ve her ikinciliğinde şampiyonluğu galatasaray'a kaybetmiş olan aykut kocaman. kocaman'dan sonra "ebedi ikinci" de ismail kartal; kendisi iki kez ligi fenerbahçe ile ikinci sırada bitirdi. birinde galatasaray'a, birinde trabzonspor'a kaybetti. ismail kartal, aykut kocaman'ın uzun bir süre yardımcılığını yapmıştı bu arada. "samandıra ruhu" dedikleri şeyin ortaya çıkardığı en iyi teknik adamlar bunlar ve yapabildikleri de ortada kısacası. şimdi ali koç tahmin ediyorum ismail kartal aykut kocaman'ın koltuğuna ortak olsun ve üçüncü kez fenerbahçe'yi ikinci yapsın diye, 62 yaşındaki ismail hoca seçeneğine başvuruyor. beğenilir beğenilmez ancak kariyerlerinde şampiyonluk kupası olan sergen yalçın ve abdullah avcı gibi seçenekler mümkün iken, bir aylık bir çalışmanın sonucunda fenerbahçe'de iki kez denenmiş ve ikisinde de şampiyonluk kupasını kazanamamış teknik adama takımı üçüncü kez emanet ediyor...muhteşem bir karar. hakikaten muhteşem. suyun karşı yakasından ali koç'u ve aldığı kararlar izlemek çok güzel ve eğlenceli. hep böyle kararlar almaya devam etmesi temennisiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın