• 1733
    mauro icardi başlığında “aşkın olayım şarkısı ilk weghorst için edit yapıldı, hırsızlar ühühü” diye ağlayan tinercilere tarihi bir ayar veren renktaşlarımızın olduğu platformdur. ben bu ayarı yesem 6 ay insan içine çıkamam şahsen. işte o çok merak edilen ayar;

    --- spoiler ---
    kitle histerisine dönüştü diye övülerek anlatılan "aşkın olayım" editleri beşiktaş forması terlettiği vakit wout weghorst için yapılmaya başlanmıştı. tabi malum takımın hırsız taraftarı her besteyi çaldığı gibi editleri bile çalmaya başladığından olay icardi'ye kaldı. yoksa malum takımın beste anlayışı tam olarak şu şekildedir
    --- spoiler ---

    işte tam bu noktada kulübünün küçüklüğünü, galatasaray'ın da büyüklüğünü idrak etmen gerekiyor. amk sanki ilk editleyen şarkıyı kapar diye bir kural var amk* senin wout weghorst'un da ligi sallasaydı şarkıyı da kendisi kapsaydı. icardi ligi salladı, şarkıyı seslendiren fanatik beşiktaşlı şarkıcıyı da şampiyonluk kutlamalarına getirdi. sen daha ortaya hikaye çıkaramamışsın, weghorst manu'dan teklif alır almaz senin kulübünde verem salgını varmış edasıyla veda bile etmeden tüymüş. nolcaktı şarkının tapusunu manu'ya giden adamın üstüne mi yapcaktık sırf birkaç ergen önceden editlerde kullandı diye* ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya. sen önce hikayeni yaz sonra şarkı peşinde koşarsın.

    diğer bir yazar da şöyle demiş mesela;

    --- spoiler ---
    dün debeye girmiş olan entry ile ilgili olarak şunu söylemek gerekiyor: malum şarkıyı fona koyup yapılan bir milyon edit vardı belki icardi'den önce. zaten defalarca yapılan bir şeydi, cimbomlular üstüne yattı.
    --- spoiler ---

    bu üzerine yatmak değil, şarkıyı sahiplenebilmek. aynı şarkı milyonlarca kez edit yapılıp hem başka futbolcular için çalıp hem de siyaset videolarında kullanılırken bugün sadece ve sadece icardi ile özdeşleşiyorsa, bu şarkının söz yazarı futbolla ilgisi olmayan onur özdemir ve şarkıyı seslendiren fanatik beşiktaşlı şarkıcı simge işini gücünü turnesini bırakıp kulübün şampiyonluk kutlamalarına gelerek bu şarkıyı söylüyorlarsa geçmiş olsun beyler. bu galatasaray'ın bu şarkıyı söke söke sahiplendiği anlamına gelir. icardi'yi durdurabilseydiniz bugün bu şarkı icardi ile özdeşleşmiş olmayacaktı. aslında bütün mesele bu.

    bak mesela fenerbahçe de gollerinden sonra stadyumda freed from desire şarkısını çalarak kutluyordu gollerini. ama bu şarkı daha fenerbahçe ile tam olarak özdeşleşemeden galatasaray bu şarkıyı da kapmak üzere. şampiyonluk kutlamalarında bolca çalındı, şimdi bestesinden marş yapılacak falan... altını dolduramadan böyle şeyleri sahiplenemezsin. sizde başarı yok, hikaye yok ama şarkı peşinde koşuyorsunuz. hikayeyi yazan gelip şarkıyı kapınca da bok atmak için sıraya giriyorsunuz.

    aslında bu bir meydan okuma. sizler de kulüp olarak bu meydan okumaları kaybedip kaybedip buralarda ağlıyorsunuz bütün olay bu.
    ——-

    arkadaşı tanımıyorum ama fena saplamış tinerciye, hiç acımamış. belki burda da yazardır bu arkadaş, değilse bile haber uçurun gelsin buraya ):
App Store'dan indirin Google Play'den alın