resim
Sérgio Miguel Relvas de Oliveira
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:32
Boy:1.81
Uyruk:Portekiz
  • 1945
    kadroda düzenli oynamasına rağmen "sürekli" olarak eleştirilen tek topçu olabilir bu sezon. düzenli olarak oynayan isimlere tek tek bakalım: muslera (dönemsel düştü ara sıra eleştirildi), boey (yok), nelsson (yok), abdülkerim (sezon başında birkaç hafta acaba dedirtti), sol bek (adekugbe yetersiz, kazım gençti), torreira (sezon ortası birkaç hafta sendeledi), rashica (birkaç hafta tabela yapmamasıyla eleştirildi), mertens (sezon sonu sakatlıktan sonra düştü), kerem (sezon başı kritize edildi), icardi (yok).

    ancak ateş olmayan yerden duman çıkmaz bunu kabul etsek iyi olur. bu arkadaşı eleştirenleri artık gereksiz eleştiri yapıyorlarmış gibi değerlendirmesek mi? göz var izan var çünkü.

    sezonun başında fiziksel olarak durumu yerlerdeyken "sergio geç form tutuyo" oldu ilk 7-8 hafta. klasını konuşturup saman alevi gibi parladığı yerlerde buna istinaden bekledi herkes. takım kadrosunu, ritmini, oyununu bulduğunda bu sefer gereksiz top kayıplarıyla, topu oyalamasıyla takımı bazen yavaşlattı bazen yordu geriye koşturdu, o zaman da konuşmak günah gibiydi bu arkadaş hakkında. dikine oynayan tek oyuncu, onsuz oyun kalitemiz düşüyor gibi eleştirilerle takımda vazgeçilmez olduğuna vurgular yapıldı. diagonal pas yapanı başımızın tacı yapıp topçu diyoruz elletmiyoruz laf getirmiyoruz, biraz garibiz açıkçası.

    hücumda zenginlik katıyor mu? kesinlikle. oyunun çehresini de değiştiriyor sergio. ama bu kadar maliyete rağmen, hücumumuza verdiği bu katkının yanında bir de her maç farklı yerlerde ortaya çıkan saçmasapan defolarını gördükçe taraftar da doğal olarak bir sorguluyor. çünkü bu paralara biraz daha stabilite ve güven veren bir profili hak ediyoruz açıkçası. arkasında şu oynasa şöyle olur, yanında bu olsa böyle olur... berkan da olur böyle. zajc da öyle olur. üstelik ikisi de daha az maliyetli biri savunmanı daha akıcı hale getirir diğeri hücumunu. bize 4 yıllık 15m+'ya mal olan bi adamdan tek başına bi stabilite beklemek en doğal hakkımız diye düşünüyorum. kimse her sezon 10 gol 20 asist yapsın diye beklemiyor, sadece arkamıza yaslanıp "sergio var orada" diyebilelim isterdim ben açıkçası.

    kendisine negatif olmamakla birlikte, şampiyonluktaki payının maliyetine göre aşırı düşük olduğunu düşünenlerdenim. beni sadece bu vatandaşı eleştirenlere gösterilen tutum tetikliyor ara sıra. ve eminim işler yolunda gitmeseydi kellesi alınacak ilk isim olurdu düzenli oynayan oyuncular arasında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın