resim
Alexandru Cicâldău
Takım:Galatasaray
Mevki:On Numara
Yaş:26
Boy:1.78
Uyruk:Romanya
  • 2044
    2021-2022 sezonuna baktığımızda galatasaray'ın takım olarak iyi oynadığı maçların hepsinde iyi performans gösterdiğini hatırlıyorum. mesela, 25 kasım 2021 galatasaray marsilya maçında attığı iki golden sonra kazık olduğu düşünülmüyordu. aksine, çift haneli bonservis kazanabileceğimiz, takımın önemli oyuncularından biri diye düşünülüyordu. 9 aralık 2021 lazio galatasaray maçında kendisi yerine feghouli oynayacağı için sözlüğün geneli de üzgündü.

    okan buruk kendisinden faydalanmayı çalışırdı ama 2022-2023 sezonundaki oyun planında cicaldau'ya yer bulmak kolay değil. asıl bölgesi mertens'in yeri ama okan hoca cicaldau'nun aksine ekstra sorumluluk alan bir oyuncu tercih ediyor o bölgede.

    torreira'nın yerine zaten oynayamaz, oliveira'nın yeri bir nebze uygun ama çift yönlü bir oyunu kaldıracak ne savunması ne de temposu var. gerektiğinde sorumluluk alıp, top dağıtma işlerine de pek girişmiyor, maçları fazla topa dokunmadan tamamlayabiliyor.

    kısacası, marsilya maçındaki 4-3-3 gibi formasyonlarda üç orta sahadan biri olarak sırıtmadan belki oynar ama okan buruk'un sisteminde fark yaratabilecek bir performans göstermesi biraz zor görünüyor ki, zaten umut görse okan buruk yok pahasına vazgeçmezdi bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın