resim
Edin Džeko
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.93
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 466
    ölüsü 15 gol atar, ligi biraz kafaya takarsa 20'yi aşar. dzeko tabi ki bitirici bir santrfor. ama ligimiz de eskisi gibi ayağını eline verirler ligi değil. ligin gol ortalaması çok yüksek. anadolu kulüpleri ileri hatlara iyi oyuncu bakarken kaleci ve geri hattı doldururuz bir şekilde düşüncesiyle hareket ediyor. gol ortalamaları ortada. gol kralları da ortada. 22-23 sezonunda tam 4 oyuncu 20 gol barajını aştı. tam 7 oyuncu 15 gol barajını aştı. icardi maçların üçte birinde oynamadan 22 gol attı. aboubakar yarı sezonda 13 gol attı. dzeko mu atamayacak? atar, çünkü burası takımların defans yapmayı bilmediği, kötü ve yumuşak stoperlerin olduğu bir lig. bazılarımız tam tersi zannetse de bu lig kimliğini değiştireli çok oldu.

    dzeko gol atmasına atar da fenerbahçe'nin sorunu gol mü atamamasıydı? bakıyoruz, fenerbahçe aslında çok gol atıyor, hatta gol kralı çıkarmış. fenerbahçe icardi'si olmadığı için mi şampiyon olamadı? benim çok fenerli arkadaşım var. eski şampiyonluklarımızda hep muslera farkı derdi. yani takım kötü ama muslera takımı kurtarıyora lafı getirirlerdi. şimdi de icardi farkı diyorlar. yani takım yine kötü ama bitiricisi çok iyi. neden şampiyon olamadık sorusuna, çünkü fenerbahçe'nin icardi'si yok diyorlar. bunlar aslında çok yanlış tespitler değil ama çok indirgemeci tespitler. galatasaray bu sezon omurgası çok sağlam olduğu için, genel kadro kalitesi iyi olduğu için ve oyunu süper lig'e çok uygun olduğu için şampiyon oldu. jesus'un da oyunu süper lig'e uygundu ama takım omurgası sağlam değildi, kadrosu kaliteli değildi. stoperi yoktu herifin yahu, hepsi berbat stoperler. bu yüzden 80 puan toplamasına rağmen her büyük maçta dağıldığı için fenerbahçe şampiyon olamadı. ali koç tam bir ortalama fenerbahçe taraftarı gibi davranıyor. ona göre sorun bitirici bir santrforun olmamasıydı. çok iyi oynuyorlar ama güya bitiremiyorlardı. dzeko'yu alarak bu basit mantıkla çözümü sağladılar.

    dzeko taşınması gereken bir oyuncu. bunun yaşla ilgili olduğunu da düşünmüyorum. dzeko hep böyle bir oyuncuydu. prese hiç katkısı olmaz, sağa sola deplase olmaz, yanına muhakkak onu tamamlayan bir santrfor gerekir; lautaro gibi, agüero gibi, grafite gibi. bu takımda eğer arda güler gitmezse taşınması gereken oyuncu artık 2 tane olacak. fenerbahçe'nin pres gücü, toplu-topsuz oyunu karşı tarafa yıkma potansiyeli zayıflayacak. ayrıca dzeko'nun beslenmesi de gerekecek. bu takımın yaratıcılık problemi de var. işin yanisi dzeko gol atar hem de çok gol atar ama takımın gücünü arttırıyor mu bence soru işareti. çünkü bence bu takımın 1 çok iyi stopere, 1 çok iyi merkez orta sahaya ve çok iyi kaleciye ihtiyacı var. bunlar olmadan şampiyon olamazlar. omurga olmadan şampiyon olamazlar. fenerbahçe'nin kadrosu tamamlanınca daha net fikir sahibi olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın