• 209
    stratejik davranmamiz gereken durumlarin oldugu transfer sezonudur. her seyden once belirleyici faktor sampiyonlar ligine katilim, hem prestij olarak hem de maddi olarak. gectigimiz senelerde bolca kotu ornegini yasadik, bu yil farkli bir seyler yapmamiz gerekiyor, ve acikcasi gectigimiz senelere gore en buyuk fark da on elemelere sampiyon takim huviyetiyle katiliyor olmamiz. bunu avantaja cevirmek bence bizim elimizde, ama taraftarin sakin kalmasi bana gore her zamankinden daha onemli bu asamada.

    gecmis senelerde sampiyon takim dogrudan gruplara kaldigi icin, guzel bir para kaynagi garantiydi ulkemizin durumu geregi de sampiyonlar ligi gelirlerini elde etmekle etmemek arasinda muazzam bir maddi fark var. bu paranin ve sampiyonlugun gaziyla da bol keseden bu paralar harcandi hep, sampiyonlar ligi etiketiyle de guzel oyuncular getirildi, hem biz hem de ligdeki diger rakiplerimizle. ama nerdeyse istisnasiz sekilde, yogun mac temposu ve yine kalite farkiyla basarisiz gecen avrupa macerasi lige de sirayet etti ve ertesi sene bu sampiyon takimlar hep tepe taklak oldu. e gelen oyuncu da 3-4 senelik kontrat aliyor genelde, ertesi sene sampiyonlar ligi gelirinden mahrum takim, o oyunclara sampiyonlar ligi maasi vermeye devam ediyor. aslinda ceza oluyor bu 2-3 yillik vadede sampiyonlar ligine katilmak bu ulkede, ben bu durumdan oldukca rahatsizim, 1 sene kiraliklarla (seri, nzonzi, lemina vs) burada mantikli is yapmaya calistik ama sonuc gene iyi olmadi. keske kontratlar burada esnek yapilsa ama bu yakin vadede gercekci durmuyor, neyse. diger yandan ligi 2.bitiren takimlar da ulkemizde basarisiz ilan edildigi icin o seneyi tekrar kadro kurmakla geciriyor, e zaten seribasi olmadan on eleme oynadiklari icin gruplara katilim isi de dusuk olasilik, bu yuzden on elemeleri gozden cikarip transferleri sonraya birakiyorduk/birakiyorlardi.

    bu yil isler degisti, sampiyon olarak on eleme oynayacagiz, hem de seribasiyiz. bu noktada sampiyonlar ligi gruplari icin haziran ayindan kadro kurmaya kalkmak bence dogru degil. zaten sampiyon takimiz, iyi bir takimiz, eksiklerimiz fazla degil, rachica ve icardi elbette onemli oyuncular, ama bu 2 oyuncu olmadan bu sampiyon takimin en azindan ilk 2 turu gecme kabiliyeti var, olmali. son turdaki rakibe gore de kesenin agzi acilip o yuksek maasli, isim olarak tatmin edici, riskli transferlere girilebilir. yoksa bunun bir tik alti oyuncular veya scout transferleriyle de bu donem gecilebilir. hassas dengeler var, ama stratejik gitmemiz gerekli bence. sampiyonlar ligi gruplarina katilmak bize farkli oyuncu alternatifleri yaratacak, maddi imkan yaratacak, o yuzden burayi beklemek gerekiyor. keza bir cok oyuncumuz iyi meblalara satilabilecek potansiyelde, ama bu transferler de haziranda temmuzda gerceklesmeyebilir, onlarin satisi sonrasi yerlerine oyuncu almak da haliyle sonrasina kalabilir. tek elzem is de forvet transferi gorunuyor, acikcasi dembele'ye fitim su an icin. on elemede isimizi gorur, rachica yerine de on elemeleri idare edecek kanat oyuncularimiz var. bu sebeple fazla hareketlilik beklemiyorum ben bu asamada, maclari bekliyorum oncelikle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın