resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3764
    galatasaray'da görev yapan başkanların teknik direktör tercihleri üzerinden (bu teknik direktör efsanemiz fatih terim dahi olsa) hain ya da kahraman çizgisinde değerlendirilmesine sonuna kadar karşıyım.

    burak elmas, beş adayla seçimle girildiği dönemde fatih terim'le çalışacağını açıklayan tek adaydı. "a planımız da terim, b planımız da terim" diyen; mustafa cengiz yönetiminin seçimden hemen önce olası bir yeni teknik direktörle sözleşme ihtimaline karşılık, ki o teknik direktör okan buruk'tu, "sözleşmeyi gelir gelmez feshederiz" ultimatomunu barındıran bir deklarasyonu basına gönderen burak elmas'tı. okan buruk'un haziran 2021'de abdurrahim albayrak ile görüşüp anlaştığı haberlerine en sert tepkiyi veren de elmas'tı. okan hoca haziran 2023'te çok seviliyor, haziran 2022'de göreve getirilirken de bu boyutta olmasa da seviliyordu ama haziran 2021'de buradaki okan buruk başlığında kendisine ateş püskürülüyordu. beşiktaşlı olduğu iddia ediliyor ve kulüpten, terim'den uzak durması isteniyordu. unutulmasın.

    galatasaray başkanları her branşta olduğu gibi futbolda da beraber çalışacakları insanları seçebilirler. bu seçimler doğrultusunda başarı ve başarısızlık halinde de sonuçlarına katlanırlar. herkes burak elmas'ın 10 ocak 2022'de fatih hoca ile yolları ayırması üzerinden konuyu ele alıyor ama burak elmas başkan olmasa, fatih terim haziran 2021'de yoktu. eşref hamamcıoğlu seçilse terim yoktu. yiğit şardan veya metin öztürk seçilse de terim yoktu. bu adaylar terim'le görüşmeyecekti bile. burak elmas öyle veya böyle yola fatih terim ile çıkmıştır. bu yolda anlaşabildikleri ve anlaşamadıkları noktalar olmuştur. uefa avrupa liginde gruptan çıkan ancak ligde 20 maçta 27 puanla 13.sırada olan bir galatasaray futbol takımı tablosunun sonunda da, arena'da 1-0 kaybedilen giresunspor maçı sonrası terim ile yollar ayrılmıştır. hoca'nın başkan ve yönetim kurulu kararı ile sözleşmesinin feshedilmesi, bir tercihtir. sonuçlarına genel kurul'da ve statta katlanılması gereken bir tercihtir. ama aynı zamanda bir haktır. burak elmas (veya ünal aysal, veya adnan polat), fatih terim ile çalışmak zorunda değiller. burak elmas fatih hoca ile yolları ayırmış, sonrasında domenec torrent tercihinde bulunmuş ve başta bu tercihleri olmak üzere başkanlık dönemindeki bütün kararlarının hesabını mart 2022'de mali genel kurulda vermiştir. genel kurul, daha doğrusu galatasaray iradesi burak elmas'a "yanlış yapıyorsun ve gitmelisin" demiştir. o da bu irade yansımasına saygı duymuştur.

    bu yazdıklarım "burak elmas güzellemesi" olarak algılanırsa, açıkçası üzülürüm. ünal, adnan, burak vs. meselesi değil bu. efsane de olsa, divan kurulu üyesi de olsa; galatasaray futbol takımı teknik direktörü hiyerarşik yapıda başkanın altındadır. hangi teknik direktörle çalışıp çalışmayacağı, başkanın tasarrufundadır. burak elmas fatih hoca ile devam edeceğini açıkladığında kahraman değildi. gönderme kararı aldığında da hain olmadı. başkan olarak, en doğal hakkını kullanarak verilmiş olan karardır her ikisi de. başkanlık döneminde vermiş olduğu bütün kararların neticesinde de yetersiz olduğu kanısına varılmış ve olağanüstü seçimli genel kurula gidilmiştir. bundan ibarettir konu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın