resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 4489
    bonservisinin alınıp alınmaması konusunda herkes haklı olarak maliyetinin çok fazla olduğunu söylüyor ama bana göre asla ölü yatırım değildir.

    öncelikli olarak icardi yerine gelecek herhangi elit bir x forvet ile icardi’nin full paket maliyeti arasında en fazla 10-15 milyon euro olacaktır. elit bir x forvetten kastım sörloth, dembele, weghorst vb. oyuncular. daha detaylı bir şekilde;
    (bkz: mauro icardi'nin bonservisini almak/#3634703)

    bu olası transferde sponsor desteğinin olacağı söyleniyor. icardi artık ikon bir oyuncu haline geldiği için gerekli olan maddi destekler sponsorlar tarafından gelecektir. y bir sponsor x forvete destek sunmaz ama icardi’ye kolaylıkla sunar. bu şekilde aradaki 10-15 milyon euro farkın bir kısmı sponsorlarla karşılanabilir.

    neden ölü bir yatırım değil? oyuncunun tercihinden dolayı bugün bunu alamayan arap sermayesi seneye, öbür sene mutlaka yine peşinde olacaktır. 1 milyar $ fonlu bir sermayenin bu kadar isimli bir yıldıza teklif götürmemesi imkansız gibi bir şey. bugün 5 milyon € ya bonservisini aldın diyelim. şampiyonlar ligi performansıyla arap takımı çat diye 15 kâğıdı önüne koyabilir. adamlar futbola para harcamak için bahane arıyor. bir bakmışsın ki bu maliyeti nasıl karşılarım diye düşündüğün oyuncudan ciddi anlamda kâr elde etmişsin. olmayacak bir şey değil.

    takım içi maaş dengeleri kısmına gelirsek 9 milyon € değil; limitten, şundan, bundan 6 milyon € açıklarsın maaşını. jesusa 7 m veren fb’nin 3 m açıklaması gibi. hem medyanın en ufak bir olumsuzlukta maaş, şu, bu diye eline meze vermezsin. hem icardi şu kadar alıyor, benimki de artsın diyen oyuncuna resmî evrağı gösterirsin. olur biter. o oyuncu da kim olursa olsun icardi en fazla benim kadar maaş alsın diyemez zaten. bu konu kapanır.

    önümüzdeki sezon toplamda en az 55 maç oynayacak takımda en az 10-15 maç kaçıracaktır. bu benim tahminim. çok kritik bir şampiyonlar ligi dortmund maçı öncesi oynanacak samsun deplasmanına gitmeyecektir baba. hem zihnen hem fiziken dinlenip öyle dortmund’a gidecektir. bu durumlarda ligi idare etmek için arkasına da fena olmayan bir forvet koyman lazım. ha gittiği dortmund maçını 1 gol 1 asistle kazandırıp gelebilir. cebe koyarsın 3 m euro galibiyet primini.

    play off turuna kadar ön elemeleri de bi zahmet geçin diyip gelmeyecektir.ordan da 4 maç gitti. zorlu maç takviminde milli aradan önceki ali sami yen’de oynanacak istanbulspor maçında da izinli olacaktır. buenos aires - milano hattında takılır gelir. bu adamdan bu şekilde verim aldık.

    avrupa’da ilerlediğin takdirde kasaya en aşağı 30 milyon € giriyor. en başta kesinlikle şampiyonlar ligine katılmamız lazım. giriş parası 20’yi geçiyor. avrupa’da belli bir yere kadar gelip elendin diyelim. önümüzdeki sezonun şampiyonu direkt olarak şampiyonlar ligine katılacak. kafayı sadece lige vermiş bir icardi’nin neler yaptığını hep beraber gördük. ligi almaya devam ettiğin an otomatikman şampiyonlar ligi gruplarından 20+ milyon € gelirle başlıyorsun bundan sonra. bunu devamlılık haline getirmen için dünya üzerinde alabileceğin türkiye standartlarındaki en iyi oyuncu icardi’dir. daha ligdeki rakipler üzerinde kurmaya devam edeceği üstünlükten bahsetmiyorum bile. bugün hepimiz nasıl ligin bayern’i oluruz diye hayal ediyorsak en başta ligin sefirini bir an evvel kadroya katmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın