• 193
    kimsenin satılmayacağı bir denklemde 5-6 transfer yapacağımız söylendi ki bunların 3'ü zaten kaan, icardi ve rashica olması gerekiyor. geri kalan 2-3 mevkinin de sol bek, orta saha ve yedek santrfor olacağı net. bu anlamda erden timur'un matematiğini doğru buluyorum.

    rashica ve kaan bitirilmesi nispeten kolay transferler. konuşulan dembele ismini de bir an önce tamamlarsak, geriye sadece sol bek ve tempolu merkez orta saha takviyesi kalıyor.

    akabinde icardi gelirse, icardi ana plana dembele kulübeye gelmezse, dembele ana planda onun alternatifini kulübeye alıp bu işi bitirmek lazım.

    kimse satılmaz ise bu senaryo hem olabildiğince ekonomik, hem de gayet net ve sade. kimse satılmaz derken mustafa, morutan, cicaldau, taylan, emre kılınç ve luyindama gibi bize bonservis getirecek oyuncuları saymıyorum. galatasaray'ın bu 6 oyuncudan takribi 15-16 milyon euro kazanması lazım. mustafa'dan 5.5'u geldi bile. diğerlerinden toplamda 10-11 milyon euro kazanabilmemiz gerek. bu bütçe bile ihtiyaçlarımızın ciddi kısmını karşılamaya yeter. üstünü de şampiyonlar liginden gelecek olası geliri düşünüp, risk alarak tamamlamak lazım.

    alım ve satım birlikte düşünüldüğünde sadece transferlerde değil oyuncu satışı konusunda da biraz çabuk olunması gerekiyor.

    batuhan ve eren gibi mevkilerinde 2. ya da 3. tercih olacak oyuncuların alt yapıdan gelmesinde bence bir mahsur yok. dünyanın birçok büyük takımında bu tip rotasyonlar var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın