resim
Abdullah Mucib Avcı
Görev:Teknik Direktör
Takım:Trabzonspor
Yaş:60
Uyruk:Türkiye
  • 2763
    dalga geçiliyor, alaya alınıyor ancak kendisinin yaptığı doğru aslında. avrupa'da pek çok teknik direktör de görüşme süreçlerini bu şekilde ilerletiyor, adım adım.

    abdullah avcı fenerbahçe'ye gidip "ben sizin teknik direktörünüz olmaya hazırım" demiyor. avcı tarafına fenerbahçe'den bir görüşme talebi gidiyor öncelikle. bu noktada abdullah avcı açısından veya bir başka teknik direktör açısından prensip olarak fenerbahçe ile görüşmemeyi gerektirecek bir şey yok. avcı için de, bir başkası için de, fenerbahçe futbol kulübü teknik direktörlüğü kabul edilebilecek bir görev şartlarda anlaşıldığı takdirde. şartlar denildiğinde maalesef aklımıza gelen tek şey maddi konular ama işin gerçeği öyle değil. bir teknik direktörün olası çalışacağı kulübe dair mutlaka fikirleri olmalı. hatta fikirden öte, yapmış olduğu çalışmalar/analizler olmalı. "ben bu takımı bedava bile çalıştırırım. kadro falan önemli değil, verin bana" anlayışı giray bulak'ların, güvenç kurtar'ların zamanında kaldı.

    abdullah avcı'nın mevcut fenerbahçe takımının artıları ve eksileri hakkında bir sunum hazırlamış olması, mevcut kadro ve ihtiyaçlar husununda fikirlerini bir çalışmaya dönüştürmesi dalga geçilecek bir şey değil. tam aksine, takdir edilecek bir şey. prensip olarak çalışmayı kabul etmek veya maddi şartlar çok önemli değil. asıl önemli olan, kafa yapılarının uyuşması. kafa yapılarının uyuşup uyuşmadığını görmek için de abdullah avcı'nın fenerbahçe'ye dair düşüncelerinin neler olduğunu karşı tarafa anlatması lazım. belki avcı'nın planları ve düşünceleri fenerbahçe'ye uymayacak. belki fenerbahçe'nin bakış açısı avcı'ya uymayacak. bunların üzerinde çalışılıyor olması ciddiyet ve profesyonellik göstergesidir. kaldı ki avcı 2019'da fikret orman'a da sunum yapmıştı beşiktaş hakkındaki düşüncelerine dair. 2020 yaz döneminde de ahmet ağaoğlu'na da kapsamlı bir trabzonspor analizi vermişti, o zaman teknik kadroya dair anlaşamamışlardı. 4 ay sonra bir kez daha görüştüler ve avcı yine sunum yaptı. bu kez istediğini aldı ve anlaştılar.

    abdullah avcı isminine galatasaray taraftarının duyduğu bir antipati var, bundan dolayı yaptığı şeyle ilgili dalga geçilmek isteniyor ama ortada dalga geçilecek bir şey yok. adam bir teklif aldığı zaman ilgili kulübü çalıştırmakta prensip olarak bir sıkıntı görmüyorsa, ilerleyen görüşmeler için dersine çalışıyor. kafasındakileri bir çalışmaya döküyor. konunun muhatapları avcı ve fenerbahçe diye, dalga geçilecek bir şey yok. bu bir iş görüşmesi. iş görüşmesinde de tarafların birbirine dair hazırlık yapması ve planlarını anlatması çok doğaldır. alay etmek yersiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın