resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 5396
    bugünkü kupa finali kariyerinin hangi yola gideceği açısından çok önemli olan hoca. bu sezonki performansına bakacak olursak, ligi 5. sırada bitirmiş, konferans liginde grubu lider tamamlayıp gent’e elenmiş, kupada ise finale kalmıştır. kesinlikle başarısız bir sezondan söz edemeyiz.

    okan buruk, jesuslu fb takımına karşı nasıl oynanması gerektiğini tüm kamuoyunun gözüne soka soka gösterdi. rakip stoperler oyun kurarken merkezi pas kanallarını kapatıp, kapılan toplarla forveti sağa veya sola yanaştırıp indirilen toplarla kanat oyuncularının savunma arkasına kaçması anlayışıyla kağnı stoperlere sahip takıma zorluk çıkarabiliyorsunuz. stoperler topu iyi karşıladı diyelim, 2 tane defansif ve rakibe basan orta sahayla topu aniden kapıp atakları benzer anlayışla tazeleme şansına sahipsiniz. fener önde baskı kurmaya çalışıyor diyelim, orta sahada yapılacak iki yalancı pasla savunması önde takımın arkasına uzun top atarak topu alamasanız bile bombayı fb stoperlerini bırakıyorsunuz. bu şablonda figeiredo’nun yanındaki hücumculara yakın oynaması çok önem arzediyor. ferdi tarafına yakın oynayıp çevresindeki oyunculara indirdiği her top (önündeki veya arkasındaki oyuncuya) muhtemel tehlike oluşturabilecek hücumdur. burada başakşehir takımındaki en büyük handikap fuleli oyuncu sayısının az olması. bu konuda patrik sysz büyük eksiklik. onun yerini serdar gürler alacak. dribbling özellikli deniz türüç’e önemli iş düşüyor. hem savunma arkasına koşu atabilir, hem koşacak oyuncuya pası veren olabilir. januzaj da yeteneğiyle maç çözecek işler yapabilir. işin defansif kısmında başakşehir takımı rakibine oranla daha ağır basıyor. gerçekten de özellikle öne geçerse geri düşmesi zor bir takım. duarte önderliğinde iyi bir savunma hattına sahipler. ahmed touba ligdeki fb maçında gereksiz yere kızmızı görmese 1-0’ın üstüne bir güzel yatmışlardı. bize karşı icardi’nin 45+8’deki penaltı golü olmasa belki de kilidi açamayacaktık, puanla döneceklerdi.

    iki takım arasında öyle dağlar kadar kadro kalitesi farkı yok. belözoğlu biraz kafasını kullanabilirse rahatlıkla jesus’u mat eder. çünkü karşısında rakip kim olursa olsun aynı mantaliteyle oynayan bir hoca var. bu maç net olarak belözoğlu’nun geleceği hakkında belirleyici olacak turnusoldur. umarım fb’nin kupa hasretini sürdürecek bir sonuç alır.

    (bkz: 11 haziran 2023 istanbul başakşehir fenerbahçe maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın