• 7629
    büyük bir sömürü düzeninin olduğu 2022-2023 sezonunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. böylesi bir sezon katiyen unutulmayacağı gibi, ezeli rakibimiz olarak nitelendirilen rezil bir kulübün sıradan bir camia olma yolundaki gediğin açıldığı sezon olarak da tarihe geçecektir. bu tahlilde, sezon başından bu yana yapmadıkları çirkeflik kalmayan bu ismi lazım olmayan camiaya, naçizane adaleti ve hakkaniyeti müdafaa eden bir galatasaray taraftarı olarak başlığı altında yazdığım camiayla alakalı bazı kelamlar hazırladım. işbu entry malum cenaha yönelik ağır tenkitleri ve istihzayı içermektedir. bu yazının hazırlanmasında esin kaynağım türk edebiyatının önemli isimlerinden refik halit karay'ın efendiler nereye başlıklı yazısıyla devrin hükümetine yaptığı eleştirel yazıdır.

    üç yıldızlılar nereye

    iftira bitti, ancak ağzınızdaki salyaları silmeden, sağı solu dikizlemeden, bir de oturup irfan can kahvemizi içmeden üç yıldızlılar nereye?

    yaz sezonu başlamadan ortaya çıkan çıt kırıldım hamam böcekleri vardır. soğuğun bertaraf olmasını bekler, sıcağı gördü mü orta yere bırakır pisliği. kurulur zehirli tuzaklar, sıkılır haşerat öldürücü fıs fıslar da yine de ev hanımlarının feryadını artırma pahasına salar yavrularını mutfağa. yaz biterken de soğuğu hissedince iri yarı şuraya buraya kaçarlar. siz de yaz sezonunda transferlerle uçup kaçıyordunuz, şafak attı, güneş battı galiba yine kaçıyorsunuz hamam böcekleri nereye?

    dağın ücra köşelerinde kurt taklidi yapan çakallar vardır. aslanın olmadığı yerde herkese kabadayılık satarlar. aslan gün gelende meydana çıktığında ise tilki gibi mağaralara kaçışırlar. galiba aslanın demir pençesi göründü, ormanın sahibi kral geldi. kanaryadan bozma çakallar nereye?

    kedisiz yurtlar vardır. kanaryalar meydanda uçuşur. milletin penceresinin önünde kur yapıp mermerini kirletir. kedi meydana çıktı mı sesi kısılır, soluğu bozulur. erkeği ötmez, dişisi yerinden kalkmaz. sarman kedi mırladı mı, leylek gibi sıcak diyarlara göç ederler. fare düşmanı asil kedi geldi galiba dilsiz kanaryalar nereye?

    sezon başından beri, astılar, kestiler, yaktılar, yıktılar, operasyon çektiler, paraladılar, mamaladılar. nihayet leşleri meydanlara serilende futbolda adaleti bitirdiler, güveni sarstılar, otoriteye itaat ettiler, ahlak bozdular, zapturapt altına aldılar, "açıklama"lar yayınladılar, beyanatlar verdiler, hakem odaları basıp yayıncı kuruluşu tehdit ettiler. şimdi sormak lazım: "koç" yürekliler, kendilerini "baki" sananlar, "dede"lerini ilk fırsatta satanlar, damdan dama atlayarak kaçıyorsunuz utanmazlar nereye?

    bir zamanlar paranızla konuşurdunuz, medyayı satın alırdınız, kiralık kalemşörlerinize tetikçilik yaptırırdınız, şampiyonluk uğruna emeğiyle çalışan hocamıza ve yönetimimize sallardınız, hakemleri baskı altına alır oyuncularımızı karalardınız. siz futbol idarecisi olmadınız despotluk yaptınız, siz adaletli olmadınız paranızla diktatörlük kurdunuz, siz sevgi "kuş"u olma yolunda yönünüzü şaşırdınız, avarelik ettiniz, mafyacılık oynadınız, kastınız, astınız; biraz daha ileri gitseydiniz "aziz"lere biat edip önlerine kırmızı halılar serecektik, "uslu"ları kutsayıp yeniden gelin rakibimiz olun diyecektik, "mosturoğlu"larını yargıç ilan edip adaleti tesis ettirecektik, "aydınus"ları cilalayıp "collina" ilan edecektik, "çakır"ları hakem eskisi demeden mhk'ya davet edecektik. şimdi devran döndü. "orta"ğınızla baş koyduğunuz yolu "buruk" tamamladınız. galatasaray'ın şampiyonluğunu tebrik etmeden, "lale" çiçekleri nereye?

    evet, nereye gidiyorlar? üç yıldızlı oldukları hâlde hile ve hurdayla uyduruk beş yıldızlarını almaya yeltenen bu kofti köftehorlar nereye gidiyorlar? cas davasını onurları kabul edip de bu onuru terk eden bu çakma beş yıldızlılar gidiyorlar ama nereye? her türlü alavere-dalavereyi yaptıktan sonra maksadı sınırlarını aşan avrupa fatihi'ni kutlamadan "şeytan" kupalılar nereye?

    aşk olsun size! bu kirli düzen devam ettikçe, yaptıklarınıza hesap sorulmadıkça, bu futbol cemiyetinde hak, hukuk, adalet ve hakkaniyet arayışı olmadıkça; gün olur siz yine devam edersiniz bu rezilliklere. hakkınızdır! senelerdir tehditle, hırla, gürle, tahkirle ve tahrikle sürdürdüğünüz ahlakınızı yarın yine sürersiniz yeşil sahalara. sonra da al takke ver külah, bin söyle bin işit âh! müstahak bu futbol ülkesine... ülke futboluna layık olan ağalar, paşalar, koçlar, kanaryalar, ejderhalar, dinozorlar: topumuzu şikeci ilan etmeden üzerinizdeki pislikleri bulaştırmadan nereye?
App Store'dan indirin Google Play'den alın