resim
Nicolò Zaniolo
Takım:Aston Villa
Mevki:On Numara
Yaş:24
Boy:1.90
Uyruk:İtalya
  • 1557
    2023-2024 sezonunda takımımızda kalmasını istediğim oyuncumuz.

    2022-2023 sezonunda kendisinden çok fazla yararlanamasak da biri sarhoş kafayla çıktığımız fenerbahçe derbisi olmak üzere bize 2 maç kazandırmıştır. bu kadar etkisiz ya da dağınık gözükmesinin sebeplerinden biri kendisinin hazır olmaması iken, diğerleri de bizim bu sezonun ilk yarısında oynadığımız oyuna çok uygun olmamasıydı. aslında hazır bir zaniolo olsa, o kadar fark etmezdi ama hem hazır olmayıp hem de farklı bir görevde kullanılınca biraz problem oldu. üstelik yerine oynayan rashica, takım için verilen görevi yerine getirirken, onu kesmek çok zor oldu.

    2022-2023 sezonunda aslında riskli bir oyun oynadık. torreira'ya çok fazla yük bindirdik ve yüksek eforlu oynamak zorunda kaldık. bu denediğimiz sistemin dezavantajı olabilecek yorgunluk ve sakatlık gibi risklerden ise lige verilen aralardan dolayı kurtulduk diyebiliriz. rashica'da 2'li hatta tek orta saha ile oynadığımız dönemde çok gayretli oynayarak bu sistemde başarılı olmamızda etkili oldu.

    2023-2024 sezonunda bir önceki sezona göre yaklaşık 12 maç fazla oynayacağız ve bu maçlar yurt dışı maçlar olacak. oynayacağımız maçların hem zorluk seviyesi hem de sayısı artacak. bu durumda ben okan hoca'nın 3'lü orta sahaya döneceğini, mertens'i ligde ve genelde sonradan oyuna alacağını düşünüyorum. 3'lü orta saha ile oynamak demek, merkezi savunma anlamında daha iyi kapatmak demek. bu dizilimde kanat oyuncusu yerine kanat forvet oynatabiliriz.

    burada da zaniolo kadar bu görevi iyi yapabilecek bir oyuncu bulma ihtimalimiz çok düşük. 3'lü orta sahayı oluşturacak oyunculardan biri veya birkaçı da kilit pas atabilme yeteneğine sahip olursa gol sayısında ciddi sayılara ulaşabilir. bu ihtimal de beni çok fazla heyecanlandırıyor.

    tabii ki bizim düşündüğümüzle teknik ekibin düşündüğünün aynı olması gerekmiyor. hepimizin bildiği gibi doğrular kişilere göre değişir fakat benim isteğim bu yönde.

    umarım sağlıklı ve başarılı bir kariyeri olur. umarım ki bu kariyeri bizde olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın