• 3073
    depremden sadece 48 saat sonra ortaya attıkları tezin hiçbir akla mantığa sığan tarafı yoktu. ligde ve kupada şubat ayına kadar 30'a yakın maç oynanmış bu şehirlerde. maçların kendi içerisinde hikayeleri oluşmuş, alınan sonuçlar ligin akışını belirlemiş, skorlar tescil edilmiş, ödemeler yapılmış vs. beşiktaş ise 7 şubat akşamından itibaren çok basit ve bir ucuz bir yöntem sergileyerek, deplasman sayıları üzerinden adalet arayışı görünümlü fırsatçılık arayışına girişti ve aslında kendi kendisini rezil etti. bunun benim nezdimde savunulacak bir tarafı yok. saha sonuçlarıyla dahil olamadıkları şampiyonluk yarışına şubat ayından sonra rakiplerinden 5 puan sildirerek dahil olmaya çalışmak tamamen bir acizlikti.

    yine de çok zorlama ile olsa bir empati yapmaya çalışayım ve ligi 100% beşiktaş'ın istediği tez ile puanlandırma sistemi ile sona erdirmeye çalışayım. beşiktaş'ın istediği ve dayatmaya çalıştığı anlayışta galatasaray'ın an itibariyle 76 puanı var ve ligi fenerbahçe maçı ile bitirmiş durumda. fenerbahçe'nin ise bu tezde ligi tamamladığı puan 68. iki takım için de son hafta hafta yok hükmünde. beşiktaş ise bu tezde an itibariyle 70 puanda ve ligi bitirmek için konyaspor'la karşı karşıya gelecekler son hafta. beşiktaş'ın kazandığı senaryoda dahi ulaşabileceği puan 73, ötesi yok. bizi yakalama şansları yok. dolayısıyla ligin lideri ve şampiyonu beşiktaş'ın tezinde dahi galatasaray 4 haziran saat 21.00 itibariyle. üç takımın da iç sahada ve dış sahada oynadığı maç sayısı aynı bu senaryoda. peki ne değişecek beşiktaş'ın tezinin geçerli olduğu durumda? bu tezin doğrulandığı ve uygulandığı senaryoda beşiktaş'ın an itibariyle garantilediği şey lig ikinciliği. matematiksel olarak fenerbahçe'nin 68 puanın ötesine geçme şansı yok ve beşiktaş 70 puana ulaşarak ikinciliği garanti altına almış durumda tezlerinin kabul edildiği senaryoda. konyaspor'u yenmek gibi mecburiyetleri yok. yenilseler dahi, ikinciler.

    bu durumda bir beşiktaşlı'nın veya beşiktaş yönetiminin "inadım inat, bu tezi savunacağım" dediği durumda kendisine rakip olarak görmesi ve hakkını yediğini düşünmesi gereken taraf kim? fenerbahçe. detaylıca anlattım; galatasaray'ın fenerbahçe maçı dahil 5'te 5 yapmasıyla beşiktaş'ın onlara şampiyonluk kupasını getirecek bir tezi ortada yok. en istedikleri ve adil olduğunu dayattıkları senaryoda bile konyaspor maçını kazansalar dahi 3 puan gerimizdeler. iş bitti galatasaray açısından fenerbahçe maçı ile, bizlik bir durum kalmadı. peki beşiktaş ne yapıyor? gazetecisiyle, köşe yazarıyla, futbol a.ş üyesiyle ve yöneticisiyle sosyal medyadan hala mehmet büyükekşi'nin aldığı kararla galatasaray'ı şampiyon yaptığını ve beşiktaş'ı bir lig kupasından ettiğini savunuyor. durum aslında öyle mi? hiç alakası yok. beşiktaş'ın bugün hedef tahtasına koyması gereken bir kulüp varsa (bence yok), o fenerbahçe. peki öyle mi? asla değil. hedef tahtasında hala ve sadece galatasaray var. işte tam da bu yüzden, bu kulübün ikinci olmasını asla istemiyorum. umarım konyaspor maçında kendileri için gereken skoru alamazlar ve "ebedi üçüncü" kimlikleriyle yollarına devam ederler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın